kino domowe + dekoder DVB + ps4 jak podłączyć

tOudi_

New member
- Siema.

Mam pewien problem odnośnie podłączenia mojego zestawu. Nie mam pojęcia czy w ogóle jest to możliwe..

Posiadam kino domowe ( tzn szit a nie kino )
LG dh6420p
konsole ps4
dekoder dvbt - hd-302 - 1 x hdmi
tv - panasonic viera tx32le8fa - 2 x hdmi

Teraz pytanie czy jest możliwość podłączenia tak żebym wszystko odbierał pod kinem?
Obecnie tv + dekoder leci mi na kinie ale jak odpale ps4 to już gram na głośnikach od tv...
Jeżeli jest jakaś możliwość to proszę o pomoc.

Ostatnia edycja:

krzemien7

New member
Witam
Napisz jeszcze jakie masz połączenia między tymi sprzętami? Co z czym i jakim przewodem? Będzie łatwiej odpowiedzieć
Pozdro

tOudi_

New member
Witam
Napisz jeszcze jakie masz połączenia między tymi sprzętami? Co z czym i jakim przewodem? Będzie łatwiej odpowiedzieć
Pozdro

Siema, obecnie tak jak pisałem, ps4 leci na głośnikach z tv. dekoder podłączony mam przez hdmi. konsole mialem przez drugie hdmi 2. podłączyłem tak bo już nie widziałem wyjścia z tego.

Ostatnio kumpel powiedział mi żebym kupił coś takiego, jak na obrazku i podłączył tak jak na zdjęciu.

i podlaczyl pod wyjscie aux od kina, tyle ze nie wiem na ile to jest sensowne... i czy w ogole zadziała... Najgorszym problemem jest to ze ja sie na tym nie znam dlatego napisałem do was

nawet mi to rozrysował, teraz pytanie czy to będzie działać?

Attachments

• 11.jpg
    11.jpg
    40,3 KB · Wyś: 2386
Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
Ja chciałem tym rozdzielić sygnał coaxial to facet mi powiedział że mogę uszkodzić amplituner w sklepie na elektrodzie też sie pytałem i to samo mi powturzyli nie wiem czy analog też to wpływa

tOudi_

New member
skoro kolega wyżej tak mówi to trochę boje się kupować takiej przełączki.. macie rozwiązanie czy mam sobie darować?

tOudi_

New member
A moze zwyczajnie, kablem optycznym podlaczyc playaka pod kino, dekoder kablem hdmi pod tv no i konsole hdmi pod tv tak samo??

Ostatnia edycja:
Do góry