Kino domowe 5.1, 5.0 max 3500zł. Może być sprzęt używany

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Heco 900
Zensor 7
Cos z jbl
Klipsh
Monitor Audio
Pylon

O wiele lepsze zestawy ale ponad dwa razy drozsze.

Tu kazdy liczyl ze ampli dostaniesz za 1800zl a jamo 2000zl. Razem jakies 3800. Wiec 300 stowki musialbys doplacic.

Ostatnia edycja:

Wolftomb

New member
Co z zestawem Taga Harmony TAV-606 v.3? Widziałem w innych tematach, że sporo ludzi to poleca.
Jamo S 628 HCS wymagają subwoofera czy bez niego dają rade (przynajmniej na poczatku)? Jaki do tego zestawu polecacie na przyszłość?
Czy certyfikat THX coś daje, jest to zauważalna różnica? Znalazłem takie używane amplitunery z THX Onkyo TX-NR 616 lub ONKYO TX-NR737
Jak wygląda sprawa aktualizacja oprogramowania w amplitunerach. Która z firm robi to najczęściej i przykłada się do tego?

Rafal7

Banned
Teraz THX jak i Eisa nic nie znaczy
Wybrałbym 737
To zależy ile lubisz basu, na sam początek może będzie Ci pasowało
W kinie sub musi być i tyle, każdy głośnik ma grać swoje, nie po to jest ścieżka dźwiękowa dla suba aby ja wmiksowywać w fronty.

Wolftomb

New member
To teraz musowo ampli Onkyo i będzie fajnie :)

Tak poza konkursem ;) Na czym polega fenomen Onkyo? Dlaczego nie Denon, Pioneer ??
Druga sprawa pojawił się następca 656 i pytanie teraz co za różnice są i co z ceną starszego modelu?
Czy warto poświecić Jamo na Quadral Quintas 6500 jak i Taga Harmony TAV-606 v.3?
Zauważyłem że Jamo 626 od 628 ma mniejsze boczne głośniki we frontowych kolumnach i są do tego trochę tańsza a tą różnice mógłbym wydać na suba. Warto tak zrobić czy 628 w tej kategorii są nie do przebicia?

Ostatnia edycja:

Rafal7

Banned
Jasne że warto, na Twój metraż 628 są za mocne, ja wolałbym 626 plus sub.

Ostatnia edycja:

mors111

Active member
Bez reklam
Jasne że warto, na Twój metraż 628 są za mocne, ja wolałbym 626 plus sub.

też bym tak wybrał

swoją drogą , moje Onkyo jak się dobrze poustawia to u mnie w pokoju 30m2 obeszło by się nawet bez suba przy dość małych frontach jakie posiadam ( bas ma 17cm , ale kolumny dość nisko schodzą i są bardzo dobre )

Baltazar Gąbka

New member
Bez reklam
Może na razie skupic się na dobrym ampli i do tego konkretnych samych frontach?
Harman AVR161s i do tego:
Melodika BL40
JBL Arena 180
Monitor Audio MR6
Heco 900

Wolftomb

New member
Może na razie skupić się na dobrym ampli i do tego konkretnych samych frontach?
Harman AVR161s i do tego:
Melodika BL40
JBL Arena 180
Monitor Audio MR6
Heco 900

Wszystko pięknie ale jest założony budżet i wymaganie 5.0 lub 5.1. Nie interesuje mnie stereo. Nie wydam takiej kasy na parę kolumn. Do moich wymagań nie są mi potrzebne, aż takie drogie kolumny. Przy takim założeniu to na wszystko będzie 10 000 zł mało. Zwłaszcza, że na pewno nie zauważę różnicy. Sorry ale nie jestem z twojej ligii.

Wolftomb

New member
Amplituner na bank będzie Onkyo TX-NR646 lub TX-NR656

Głośniki polecane przez różne osoby.
JAMO S628 HCS - 5.0
Quadral Quintas 6500
Zestaw na Heco Victa 502
TAGA HARMONY TAV-806 F/C/S

Które będą najlepsze do Onkyo ???

Wolftomb

New member
Nadarzyła się okazja kupić demo/używane JBL ARENA 180 + 120 + 125C lub KOLUMNY 5.0 MELODIKA BL410.
Które wybrać do właśnie Onkyo 656?

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nadarzyła się okazja kupić demo/używane JBL ARENA 180 + 120 + 125C lub KOLUMNY 5.0 MELODIKA BL410.
Które wybrać do właśnie Onkyo 656?

A nie masz możliwości odsłuchu? Jak odsłuchasz to będziesz bardziej zadowolony. I nie trzeba będzie sprzedać jak napisał kolega wyżej.

Wolftomb

New member
Czym więcej czytam tym większy problem. Zakładany budżet już szlak trafił.
Teraz interesują mnie tylko głośniki. Szukam już zestawu 5.1. Może jak najbardziej być 5.0 z dobranym subwooferem. Wszystko ma być kupione za jednym razem najlepiej w jednym sklepie.
Na amplituner zdecydowałem się na TX-NR656 (tu trzeba dogadać się co do ceny to zróżnicowanie ofert straszne).
Teraz chce się zamknąć ostatecznie maks 5000 zł ni złotówki więcej.
Na głośniki mogę wydać maks 3200 w cenach sklepowych bo negocjacje pokazują ze te ceny ni jak do rzeczywistości.

Do góry