Kino domowe 5.1, 5.0 max 3500zł. Może być sprzęt używany

Wolftomb

New member
Witam.
Mam kino domowe THOMSON DPL-950
Chciałbym je czymś lepszym zastąpić. Wiem że tematów jest dużo na forum ale nie chce nikomu wcinać się w jego post. Pokój ma 6m x 3,5m. Interesuje mnie zestaw 5.1 z amplitunerem, ostatecznie 5.0. Potrzebuje zestaw tylko do oglądania filmów. Żadne stereo nie wchodzie w grę. Mogę wydać maks 3500 zł. Sprzęt preferuje nowy ale używkami w dobrym stanie nie pogardzę. Amplituner musi mieć hdmi i fajnie jakby było wifi lub lan. Swoich typów nie mam.
Wszystkie propozycje mile widziane.

slawkor

Member
Bez reklam
Mam podobny metraż i w zupełności wystarcza mi zestaw Onkyo 646 i kolumny Jamo 608 w systemie 5.0
Kosztowało mnie to w tamtym roku 3600zł.
Kino wymiata na takim metrażu, ale kolumny potrzebują trochę miejsca i nie mogą stać bezpośrednio przy ścianie (fronty).
Bas we frontach ma 25cm x2 kolumny =suba nie potrzeba.

Ampli nowy , kolumny używki w bardzo dobrym stanie.

Możesz poszukać tego ampli + kolumny Jamo 628 powienieś się zmieścić.
Jeśli nie spodoba ci się brzmienie tych jamo to poszukaj sobie innych, ale ampli w kinie wymiata.

Wolftomb

New member
Za duże maks to 150 cm. Szafka i telewizor ma 140 cm. Przy tak dużych kolumnach mój 46 cali telewizor zniknie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

slawkor

Member
Bez reklam
Nie są za duże. Ale jeśli wolisz niższe to twój wybór. Porownywalem je z 606 i dopiero 608 grają dobrze w kinie.
Słyszałem też 628 z marantzem i też wymiataja.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

slawkor

Member
Bez reklam
Tam jest tylko kwestia wykończenia i inne membrany.
Grają podobnie. Ale tych mniejszych bym nie kupował.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

lolo2

Well-known member
Bez reklam
To i to nowe prawie dostaniesz, zadzwon do salonu audio lub do naszego forumowego sprzedawcy blackninja i targuj. Moze tez cos innego doradzi.
Jamo s628 5.0 set
Onkyo 646

Wolftomb

New member
To i to nowe prawie dostaniesz, zadzwon do salonu audio lub do naszego forumowego sprzedawcy blackninja i targuj. Moze tez cos innego doradzi.
Jamo s628 5.0 set
Onkyo 646

Tylko że to wychodzi trochę za budżet.
2100 za kolumny (jedna negatywna opinia na skąpcu)
2300 za amplituner

Jaki sub na przyszłość polecacie? Lub gotowy zestaw 5.1.

Ostatnia edycja:
Do góry