Kino domowe 3.1 lub 5.1

sick6oy

New member
Witam.

Proszę o pomoc w poszukiwaniach kina domowego w układzie 3.1 bądź 5.1. Pokój jest w sumie nie duży i z tego powodu są pewne ograniczenia : tylne głośniki najlepiej stojące, przednie małe aby mogły stać na regale. Kiedy (przy jakim pokoju) nie warto brać się za 5.1 i lepiej skupić na dobrym 3.1 ? Zestaw głównie do filmów i TV ale i czasem do muzyki. Kwota jaką mogę przeznaczyć na zestaw to około 3000 zł.

Z góry dziękuje za odpowiedź.

PS. Co sądzicie o Pioneerze HTP-SB300 jako 3.1 i Onkyo HT-S6205 B ?

killpit

New member
Fajne rozwiązanie Onkyo 6205 i jak na takie głośniki nie zle dają rade.
Pomyślałbym o takim zestawieniu TannoySFX5.1+Onkyo 308+BD507
Klipsch HD-500+308+BD507 też fajna kompozycja
JBL SC178+308+BD507 itp...

sick6oy

New member
Dzięki za pomoc. Zwłaszcza drugi zestaw (Klipsch HD-500+308+BD507) mi się spodobał tyle, że to koszt już bardzie za 4000 zł :/ Jeżeli ktoś jeszcze ma jakieś propozycje to czekam :)

killpit

New member
Wiesz co pogadaj z Blackninją on tu rządzi z cenkami na BANK zrobi ci idealną na ten zestaw.
Słuchałem go ostatnio w M.M. powiem że naprawdę robi wrażenie szczególnie Bass Klipsch ma jedne z najlepszych subów w swoim przedziale cenowym.
5 letnia gwarancja też o czymś świadczy.

killpit

New member
Myślę że kwotę przeskoczysz 3000zl. ale niewiele i ja wziąłbym takie coś.
Właśnie wczoraj montowałem klientowi taki zestawik
Onkyo 308/507/Tannoy SFX5.1
Naprawdę i w muzyce i w kinie bez zastrzeżeń za rozsądne pieniążki świetny sprzęcik i naprawdę daje rady do 20m. można nawet poimprezować, fajnie zestrojony sub jak na niewielkie rozmiary.

blackbrother

New member
przychyliłbym się do propozycji killpita ten zestawik na sfx-ach naprawde super gra jak go pierwszy raz słyszałem byłem pod wrażeniem tak małe głosniczki a tak super hulają polecam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
to jeśli warunki pozwalają :
Jamo 606 + Pioneer 519 + dvd 430
I będziesz miał radość codziennie jak odpalisz. A imprezować możesz ile chcesz.

Do góry