Kino domowe 2500zł

Pablo3d

New member
Witam,
planuje zakupic kino domowe, budzet to 2500zl, wiem nie duzo ale na wiecej mnie nie stac
Kino bedzie wykorzysytwane do filmow 60%, muzyka 40%
Kupno bedzie na raty takze zostaje chyba tylko kupno czegos w marketach,
Widizalem taki zestaw w euro agd:

Yamaha BD-S667, RX-V367, Prism Audio ONYX 100

Czy ew. mozna cos samemu zlozyc do tej ceny? Chodzi mi o amplituner, glosniki i bluray (czy zwykly np sony za 500zl bedzie ok?), czy trzeba tez subwoofer?
Prosze o prady

Pozdrawiam
Pawel

pkomp

New member
pewnie że można
czego oczekujesz od bluray?odtwarzania dvd i bd czy może też plików mkv flac divx itp?to wtedy raczej LG
masz miejsce na duże kolumny czy raczej zestaw kompaktowy?

schwarz

New member
Za ok 2500 zł możesz kupić znacznie lepszy zestaw. Onkyo 308 1000 zł + Jamo S506HCS3 1200 zł + jakiś blu ray za 400-500 zł do wyboru do koloru. Bez porównania do tego co napisałeś. Prism 100 to słabiutkie głośniki. Yamaha 367 może kosztuje 800 zł ale nawet dźwieku HD nie ma co w przypadku podłączenia blu ray tworzy duży problem. Jeśli chodzi o suba to zawsze warto ale za suba trzeba dać min 700 zł. Napisz jeszcze ja wielki masz pokój. Pozdr

Pablo3d

New member
Dzieki za odpowiedzi !
Co do pokoju to narazie wynajmuje mieszkanie , pokoj ma 3,5x6m, ale tym raczej bym sie nie sugerowal, poniewaz sprzet ma mi sluzyc na troche gdy juz sie przeprowadze do wlasnego mieszkania (mam nadzieje :) ).

Jesli bym dolozyl powiedzmy 300-400zl czy jest jakis nowszy (czyt. lepszy) amplituner? Czy ten Onkyo w zupelnosci wystarczy (czy jest przyszlosciowy?)

Pozdr.
Pawel

schwarz

New member
Popieram. Nie inwestuj w lepsze ampli tylko dozbieraj na Jamo sub 250 i będziesz miał ciekawy zestawik za małe pieniądze.

Pablo3d

New member
Rozumiem :)

Juz sie zdecydowalem... gdy tu nagle wszedl problem nie zalezny ode mnie (czyt. żona :) ), kwesti technicznej sie nie tyka..ale kwesti wygladu to juz tak :D Czy w tej samej cenie i jakosci sa jakies inne glosniki ktore maja kolor obudowy ciemny braz? :) Bo z tegoo co widzialem te Jamo 506 sa w 3 kolorach (czarny, braz i szary) a ten braz to taki jasny...wolalbym ciemny braz (znaczy zona :) ). Pomozcie chlopaki :)

pozdr

schwarz

New member
U mnie w pokoju stoi Jamo S506 w kol. Wenge tj ciemny brąz i moim zdaniem jest on bardzo ciemny... Może oglądałeś jakieś prześwietlone zdjęcia w necie? Czy widziałeś na żywo?
I na co się zdecydowałeś?;)

Pablo3d

New member
No widzialem tylko w necie wiec sie juz przestraszylem :)
Wybralem taki jak mi podales Onkyo 308 i Jamo s506,
mam jeszcze pytanie bo wyczytalem ze ampli ma 151,5mm wys, ja mam wneke na 150 lub 151mm, czy nozki w ampli mozna odkrecac?:) zeby mi sie wmiescil.

pozdr

IwirUs

New member
No widzialem tylko w necie wiec sie juz przestraszylem :)
Wybralem taki jak mi podales Onkyo 308 i Jamo s506,
mam jeszcze pytanie bo wyczytalem ze ampli ma 151,5mm wys, ja mam wneke na 150 lub 151mm, czy nozki w ampli mozna odkrecac?:) zeby mi sie wmiescil.

pozdr

Na samym starcie zapomnij o takim rozwiązaniu - amplituner musi mieć miejsce. Nie możesz go upychać w taką szczelinę bo ci się zagotuje.

Do góry