Kino domowe 2.1 czy 5.1?

draqq

New member
Witam,

Kochani, potrzebuję porady odnośnie kina domowego/zestawu stereo, który miałby znajdować się salonie o powierzchni 17m2. Głównie słucham muzyki (różne gatunki) ale sprzęt oczywiście musiałby sobie poradzić sporadycznie głownie z plikami mkv (i dobrze by było aby łyknął także napisy do tego - w dowolnym formacie). Zastanawiam się nad jakimiś systemami 2.1, ponieważ zależy mi na tym aby było jak najmniej kolumn. Jest to mały pokój dodatkowo z aneksem kuchennym i nie chcę aby połowę pokoju zajmowały kolumny :). Czytałem trochę o zestawach Yamaha PianoCraft ale z tego co widzę one nie odtworzą plików mkv. Co poradzicie? Czy np. sprzęt Sony BDV-NF720 jest wart uwagi? Podaję go jako przykład gdyż na oko spełnia moje wymagania. Co do ceny sprzętu to myślę, że mogę na niego przeznaczyć do 3k.

Z góry dziękuję za pomoc :)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Do Twoich potrzeb to typowy wzmak stereo. Zobacz Harman Kardon 980 lub ampli stereo HK 3490 + Quadral Quintas 505 ( 6000) + jakiś BD np. LG BD 660, Panasonic DMP BD 75/77 lub inne. Napisz w sprawie cen do Blackninja, to będziesz zadowolony.

Do góry