Kino do (+,-) 4000zł.

d@miano

New member
Panowie, a co powiecie na zestaw:
Onkyo 608+Onkyo 308 Bluray+Klipsch F3+C20+B2 za 5600zł.?
Właśnie wczoraj kupiłem w Saturnie TV Sharp LC-60LE635E i sprzedawca zaproponował mi do niego taki zestaw kina.
Myślę, że to chyba niezły komplet? Muzyka wszelaka oprócz metalu i klasycznej. Pokój niecałe 30m2. Te nowe Monitor Audio MR prezentują się ciekawie i z tego co czytam będą w dobrej cenie. Szukam czegoś do mojego świeżo zakupionego GIGANTA :) Rozmiar powala na łopatki! Zwłaszcza w warunkach domowych a nie tak jak się go widzi w sklepie.

d@miano

New member
Ooo... To już niedługo :) Wygląd fajny, ceny mają być przystępne i pozostaje najważniejsze czyli dźwięk... jak i to będzie na dobrym poziomie to sprzęcik warty rozważenia :) TV kupiony, więc teraz do pełni szczęścia jeszcze tylko kino ;)

d@miano

New member
Miałem ostatnio okazję posłuchać Klipscha RF-62 II i przyznam, że zrobiły na mnie duże wrażenie. Niepozorne a grają pięknie! Dokładnie tak jak lubię z basikiem i dynamicznie. Sprzedawca powiedział, że po tym jak Klipsch zaczął zbierać pochwały podskoczyły ceny-faktycznie była spora :(

d@miano

New member
Co powiecie na zestaw: Harman Kardon AVR255+BDT20+Klipsch F30+C20+B20? Cena na allegro 6500zł. Słyszałem F3 i w kinie było wg mnie super, natomiast w muzyce nie miałem okazji z racji braku czasu. Sprzedawca w sklepie powiedział, że RF grają dużo lepiej w muzyce. U mnie problem z odległością od ściany (max.40cm), dlatego myślałem o Synergy. Jest różnica między F3 a F30 w muzyce? W przypadku RF to gość proponował RF-62 II, ponieważ twierdził, że do niespełna 30m2 RF-82 II zadudnią mnie basem w zestawieniu z Harmanem. Dodał też, że jeśli chodzi o muzykalność to połączył by Klipsch RF-62 II z Marantzem jakimś, który podobno ładnie gra środkiem czego u Klipscha najbardziej brakuje i świetnie by się uzupełniły.

don111

Banned
bez sensu, w podobnej kwocie kupisz u Blackninja podobny zestaw z kolumnami 5.0 MA BX6... nie ma porównania do Klipsch F, od RF również wypadają lepiej, może nie mają aż tak potężnego basu, ale całe pasmo średnio-wysokotonowe to klasa wyżej
jak chcesz zaoszczędzić to polecam Oli Roth 40, bas z Klipscha + lepszy zakres średnio-wysokotonowy (choć nie do końca tak dobry jak w MA)

d@miano

New member
Właśnie nie do końca bez sensu, bo ja lubię dźwięk dynamiczny z mocnym basem a Klipsch taki oferuje :) Wiem, że każdy chwali to co już posiada, ale tak czy siak Monitor Audio odsłucham dla porównania. Na liście kolumn do odsłuchu mam już kilka:
- Klipsch RF-82, RF-62, F30
- JBL Studio 190
- Monitor Audio RX8, BX6, nowe MR
Zobaczymy, które wg moich upodobań zagrają najlepiej?
W kinie F3 spodobały mi się bardzo! RF-62 II słyszałem w muzyce i grały pięknie! Monitor Audio nie słyszałem nigdy. Przypuszczam, że grają muzykalnie, ale spokojne brzmienie to nie dla mnie ;) Pytanie czy Klipsch F30 zagra w stereo podobnie do RF-62? Jeśli tak to przy moich możliwościach (z bas refleksem z przodu) byłyby dobrym rozwiązaniem.

don111

Banned
dynamika i bas to nie wszystko, do kina ok ale do muzyki na dłuższą metę jest źle, nawet przy muzyce która wymaga kopa
wysokie tony sieją ostrością i sybilantami na lewo i prawo, zwłaszcza na słabiej zrealizowanych nagraniach, średnica cofnięta, kolumny dobre na 20 minutowy odsłuch w sklepie... robią duże WOW a potem drażnią ucho, niejeden już o tym pisał (na tym forum również)

saj1

New member
Witam,
szukam kina domowego do tv i muzyki głównie rokowej.
chce wydać ok3-3.5tys

pytanie czy:
YAMAHA RX-V671 + BD-S671 + KODA AV707 v3 + SW1000
za 3839zł jest wart swojej ceny??:niewiem:

a może w tej cenie kupie coć lepszego
czekam na opinie
pzdr SJA1

Do góry