KDL-55W808C - dobry wybór do PS4/PC

Robsonek2

New member
Drodzy,

Tak się złożyło że uzbierało mi się sporo bonów sodexo RTV/AGD i musze je do końca czerwca na coś wydać wybór padł na TV bo najzwyczajniej żadnego nie mam. Mam mocny PC, dobry monitor i konsole to czas teraz na TV.
Poszukuje TV głównie do PS4/podłączenia do PC + oglądanie filmów/seriali z aplikacji typu vod, tvn player, ipla etc.
Dwie najważniejsze kwestie to 55 cali i niski input lag.

Sam wybrałem ten model - SONY LED KDL-55W808C, muszę go kupić w w sklepie wybrałem media expert. Jakie rady ewentualne zakupu w tym sklepie? Można coś się potargować?

dległość od ekranu - 2-3 metry (jeszcze nie wiem gdzi bedzie :)
Jak słońce świeci w pokoju? - Wpada z lewej strony po godzinei 14
Jak duży jest pokój - 20mkw
Preferowana technologia - LCD/LED
Jaki masz obecnie telewizor - nie mam żadnego :)
Jakie programy najczęściej oglądasz - różne z playerów
Oglądasz w dzień czy wieczorem - głównie wieczorem
Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez - bez
wolisz obraz ostry czy łagodny - Ostry
matryca błyszcząca czy matowa - Nie wiem
preferowana wielkość telewizora - 55"
preferowana marka - Sony
czego nie lubisz w telewizorach - niskiego input laga, zakrzywionych tv, smużenia, nierównego podświetlenia.
jakie urządzenia będą podłączone - Komputer, konsola
Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń - 70 konsola/komputer 30 tv
siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych - Na wprost
Czy ważne jest wifi - Tak
Czy będziesz korzystać z widgetów? - Nie
Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora - Tak ale chyba najlepiej po podłączeniu pc
Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD - tak
Ma mieć 3D? - Nie/ nie musi
Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami 22 - Tak
Ma mieć slot na karty SD - Fajnie by było aczkolwiek nie jest konieczne
Ma mieć tuner DVB-S - Nie musi
Jakimi złączami i co chcesz podłączyć - HDMI
Ile godzin dziennie ma grać telewizor - 2-3h w tygodniu, w weekend 5-6h
ma stać czy wisieć - na poczatku będzie stał później zamierzam powiesić
Rozdzielczość - FHD
Dvb-t - Tak
Na czym najbardziej Ci zależy - niski input lag (40-50max) Ostry obraz, żywe kolory,
Ile osób ogląda - 2
Jaka klasa cenowa - max 4.5 tys

Z racji tego że nie mam doświadczenia w zakupie TV liczę na Waszą pomoc i Wasze doświadczenie. Z góry dzięki za każdą odpowiedź!

Robsonek2

New member
Jakieś istotne różnice miedzy 55W809, a 55W808C ? Jeszcze patrzyłem na Sony XBR-55X850C - na 4k mi nie zależy ale może być na przyszłość w trybie gry podobno input lag na poziomie 35ms.
Co do centrum Sony zastanawiam się czy akceptują bony sodexo rtv/agd. Jeśli tak to pewnie bym się zdecydował u nich :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie ma istotnych różnic.
Raczej nie przyjmują bonów.
Ale u nas w sklepach - tak.

A ile masz w końcu max kasy ?

Robsonek2

New member
Potwierdzałem jedynie w media expert co więcej mam jeszcze kartę przedpłaconą do ME na 250zł i powiedzieli że można to połączyć czyli sodexo+karta+gotówka. Więc raczej odpada salon Sony, przeraża mnie jedynie opcja testowania odpowiedniego podświetlenia i cloudingu bo tego na miejscu nie zrobię i chciałbym dostać sztukę z magazynu, a nie coś z "wystawy" bo nie wiem jaką praktykę mają takie sieciówki (nigdy nie robię zakupów w sklepach tego typu)

Robsonek2

New member
Im dalej w las tym trudniej coś wybrać :D
Generalnie mocno nastawiałem się na: LED KDL-55W808C - bo taki jest w cenie 4399zł. Do tego dochodzą dwa modele w 4k. Telewizor SONY LED KD-55X8005C - 4199zł i Telewizor SONY LED KD-55X8508C - 5099zł.

Generalnie tych 4k sie boje bo podobno mają duży input lag ale na niektórych testach wychodzi że nie jest tak źle.

Zamierzam trochę ponegocjować z tą ceną żeby urwać trochę albo żeby dorzucili soundbara.

karl4

New member
W Saturnie mają teraz na wyprzedaży model 55W805C za 3845zł i daja jako bonus za każdy tysiąc 100zł na zakupy w Piotrze i Pawle

Robsonek2

New member
chyba sie na niego zdecyduje bo cena fajna zobaczymy czy media expert zejdzie do takiej ceny.. :) jeszcze to porownam na miejscu z SONY LED KDL-55W808C

Robsonek2

New member
W weekend zrobiłem rekonesans, w Saturnie wyprzedaż dotyczy outletu czyli powystawowych sztuk - jak dla mnie odpada bo chce tv nowy z magazynu. Byłem w media expert okazało się że jest w cenie 3999zł i niżej sprzedawca nie zejdzie bo wszędzie nówka z magazynu jest droższa. Chciałem wykorzystać kartę przedpłaconą i okazało się że w tym sklepie nie moge.. bo media expert ma różne spółki, już miałem zamawiać i umawiać się na odbiór, a tak mam więcej czasu na zastanowienie się. Troche zamieszały mi w głowie samsungi 4k na wystawie bo obraz jak żyleta robi wrażenie, a demówka na sony kdl55-805c dużo słabiej wyglądała. No nic dziś ide do innego salonu ME zobaczyć jak się sprawy mają i czy zaakceptuja mi kartę oraz jaką cenę mają (na stronie www za 4300zł jest)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To masz z kalibracją gratis dla niebieskich w extra ofercie 55W809.
Jest też możliwość przedłużenia oryginalnej gwarancji do 5 lat.

Do góry