Witam uprzejmie,
Telewizor firmy Sony KDL-50W685A ma montowaną matrycę 50 Hz .
Pozdrawiam,

accu
:kom:
Mam ten TV od prawie miesiąca i jestem zadowolony z zakupu, ale po kolei:
Najpierw minusy:
1) Mało HDMI - tylko 2.
2) Dołączony wieszak-podstawka. Po wymianie ze starego TV (40le650) musiałem zmieniać rozkład śrub na ścianie, (małżonka się niepokoi

) itp.
3) Zewnętrzny zasilacz ze zbyt krótkim przewodem.
4) Problem z dekodowaniem niektórych napisów (soft już był kilkukrotnie aktualizowany)
Plusy:
1) Niezłe Smart TV,
2) Wygodny pilot
3) Bez problemowa współpraca z kinem Samsunga.
4) Jakość obrazu i szybkość odświeżania.
5) Dobry dźwięk jak na wbudowane głośniki.
6) 3D, plus pasywne okulary które nie przeszkadzają w oglądaniu, przede wszystkim są lekkie i bez problemu można je nałożyć na zwykłe gogle. Bynajmniej nie czułem zmęczenia po seansie Avangers-ów.
7) W stosunku do starego TV moim zdaniem dużo lepsza funkcja PIP i P&P.
A teraz w skrócie dlaczego ten model a nie inny:
Porównywałem obok siebie modele: Sony 47W805, Samsung UE50F6800, UE50F6400 albo 6500 już nie pamiętam dokładnie.
Kilka różnych materiałów wśród których największą różnicę w obrazie na korzyść W685 miała scena początkowa w Quantum of Solace (1080p). W każdym przypadku był odpalany z dysku USB. Po wstępnej kalibracji każdego TV tylko W685 jako jedyny odtwarzał poprawnie tą scenę. Szczególnie uwidaczniało się to w prezentacji wody, nie gubił żadnej klatki, nie pojawiały się artefakty na krawędziach, nadążał za zmieniającym się obrazem itp. Jak do tego wszystkiego zobaczyłem nowe smartTV w samsungu (różowe sic!) wybór stał się oczywisty.