KDL-42W829B - ustawienia

vivo

New member
Witam!

Jeśli ktoś miałby problemy z uruchomieniem DLNA na "PS3 media server", to należy w pliku BraviaW.conf (u mnie C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\renderers\) zmienić dla tego modelu wpis z:
UserAgentAdditionalHeaderSearch=BRAVIA KDL-[0-9][0-9]W(6|8|9)[0-9][0-9]A
na:
UserAgentAdditionalHeaderSearch=BRAVIA KDL-42W829B

Ktoś może się ew. podzielić ustawieniami obrazu tego telewizora?

mendi190281

New member
Witam.
Możesz kolego powiedzieć coś na temat tego telewizora użytkując bo biorę go pod uwagę przy zakupie. Jak z oglądaniem piłki nożnej na tym tv.Będę wdzięczny za opinię.

vivo

New member
Witam.
Możesz kolego powiedzieć coś na temat tego telewizora użytkując bo biorę go pod uwagę przy zakupie. Jak z oglądaniem piłki nożnej na tym tv.Będę wdzięczny za opinię.

Jeżeli piłka miałaby być priorytetem - to chyba szukałbym innego telewizora :sad: W ujęciach z dalszych kamer, kiedy kamera szybko przesuwa się w poprzek, trudno odczytać numerek biegnącego zawodnika. W takich dynamicznych akcjach nie pomaga nawet wybór sceny - sport. Ale może to kwestia ustawień. Za to podświetlenie i czerń jak dla mnie bdb.

mendi190281

New member
Szczerze mówiąc to porównywałem w sklepie kilka różnych tv właśnie podczas meczu i na każdym było widać właśnie takie rozmycie wiec być może to kwestia ustawień oraz jakości sygnału. Telewizor ogólnie mi bardzo podoba i bylem juz zdecydowany kupić ale poczytałem trochę i jest dużo sprzecznych opinii na temat właśnie płynności oraz zastosowanej matrycy. Nikt nie wie czy to 50 czy 100 hz i czy to IPS czy PSA. Nie myślałem,że wybór tv będzie taki trudny;-)

SLAV7

New member
Bez reklam
Matryca jest na 100% VA a nie IPS i jest 100 Hz.

Problemem może być równomierność podświetlenia i kąty. Reszta zależy od jakości sygnału. TV jest na pewno b.dobry ale ja wybrałem Toshibę L7453 z uwagi na paletę kolorów i szybszą, podświetlaną bezpośrednio matrycę

vivo

New member
Matryca jest na 100% VA a nie IPS i jest 100 Hz.

Problemem może być równomierność podświetlenia i kąty. Reszta zależy od jakości sygnału. TV jest na pewno b.dobry ale ja wybrałem Toshibę L7453 z uwagi na paletę kolorów i szybszą, podświetlaną bezpośrednio matrycę

Równomierność jak pisałem wg. mnie ok, a z tymi kątami bym nie przesadzał. Filmy z BR, czy z usb w dobrej jakości - super. Kolorów tylko takich jak w sharpie nie mogę ustawić :(. A i jeszcze może dźwięk plastikowy, mimo zabawy korektorem. Za to prezentuje się pięknie :), tu się firma spisała.

mendi190281

New member
Dziękuje za podpowiedź odnośnie matrycy:)Mam jakiś sentyment do Sony tylko mam wątpliwości jeszcze odnośnie płynności bo oglądam dużo ligi angielskiej ale w całkiem dobrej jakości ( canal+) i zastanawiam się czy dla takiego zwykłego zjadacza chleba jak Ja ten tv będzie wystarczający.

Caddi

New member
Sony 42W829B

no nie wiem. Matryca jest chyba 100 Hz, ale z wbudowanym upłynniaczem bez możliwości regulacji.
różnie piszą, np. takie coś:
Sony 42W805B - Motion Flow 200Hz - passive 3D [50Hz panel] only dejudder, but no de-blur function
Sony 42W815B - Motion Flow 300Hz - passive 3D [100Hz] only dejudder, but no de-blur function
Sony 42W828B - Motion Flow 400Hz - passive 3D [100Hz panel] only dejudder, but no de-blur function
Sony 42W829B - Motion Flow 400Hz - passive 3D [100Hz panel] only dejudder, but no de-blur function

Sony 47W807B - Motion Flow 400Hz - passive 3D [100Hz panel] only dejudder, but no de-blur function

Sony 50W805B - Motion Flow 400Hz - active 3D [100Hz panel] only dejudder, but no de-blur function
Sony 50W815B - Motion Flow 600Hz - active 3D [100Hz panel] only dejudder, but no de-blur
Sony 50W817B - Motion Flow 400Hz - active 3D [100Hz panel] only dejudder, but no de-blur function
Sony 50W828B - Motion Flow 800Hz - active 3D [100Hz panel] dejudder + de-blur function
Sony 50W829B - Motion Flow 800Hz - active 3D [100Hz panel] dejudder + de-blur function

Sony 55W805B - Motion Flow 400Hz [100Hz panel] only dejudder, but no de-blur function
Sony 55W828B - Motion Flow 800Hz [100Hz panel] dejudder + de-blur function

Do góry