KD 7.1 bi-amping

fazi112

New member
Witam Forumowicze HDTV.pl!

Ja z prośbą o pomoc w doborze Amplitunera KD . Jestem zupełnym laikiem i się na tym nie znam .

Amplituner miał by obsłużyć 7.1 JBL*a
Mam kolumny JBL es 90 podpięte pod wzmacniacz onkyo a5vl metodą bi-amping.

Na allegro wypatrzyłem denon avr 4306 co sądzicie o tym modelu nie za stary technologicznie ???????

Pozdrawiam Robert.:)

werf

Active member
Bez reklam
Brak basu i dynamiki przyzwoite Pure Direct i wysokie tony
Osobiście brzmienie Yamahy z tych lat bardziej mi pasuje

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
metraż 22m/2 kwota to maksymalnie 2,5 tysiąca
Lubię głośno pograć:)

Marantz 5006, Denon 2113, lub trochę droższy Marantz 6006. To są ampli z niezłym również stereo. Jeśli głównie będziesz oglądał filmy to Onkyo czy Yamaha też dadzą radę. Zależy czego oczekujesz? bo np. na Onkyo 608/609 też głośno posłuchasz a cena ok 2k. Yamaha 771 też świetnie gra. A co planujesz ze wzmakiem zrobić?

werf

Active member
Bez reklam
Poco ty mu wciskasz ten plastikowy szmelc

Chłopak znalazł coś co rozwala te pudełeczka i niech się tego trzyma

Ostatnio edytowane przez moderatora:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Chciałbym mieć ten plastikowy szmelc:) Nikomu nic nie wciskam a jedynie doradzam. Pytał się o ampli do 2,5k. Kupno używanego to teraz trochę loteria bo nie wiesz u kogo grał i jak. Poza tym to jakaś alternatywa. Nie przeczę że za tą kasę da się wyrwać ampli używany wyższej klasy ale warto rozważyć też inne możliwości. Nie wiem nawet czy ten Denon posiada dekodery HD, a w sumie technika idzie do przodu. Kolega i tak kupi co uważa. Osobiście zawsze wolałem sprzęt nowy na gwarancji, chyba że wiedziałem od kogo kupować używkę z pewnego źródła. Odpukać, ale co by było jak by kupił ten ampli za 2200zł i po tygodniu by padł? Myślisz że sprzedawca by oddał kasę?, albo posiadał ukrytą wadę? Tak jak pisałem, dużo jest cwaniaków i kupno używki to loteria. Denon AVR 4306 sieciowy amplituner kina domowego (2571638682) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., pewnie chodzi o tą aukcję? Nie wygląda ten sprzedający na kogoś co sprzedaje swój ampli z pierwszej ręki, tylko na takiego co handluje używkami a opis umieścił na netu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

fazi112

New member
Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Poco ty mu wciskasz ten plastikowy szmelc
Chłopak znalazł coś co rozwala te pudełeczka i niech się tego trzyma

Wez mnie nie rozsmieszaj, sluchalem lepsze uzywane sprzety jak ten Denon i nic niczego nie rozwalalo jak to dobitnie piszesz a brzmi to tak jakby byla przepasc co jest bzdura, ja Ci dopiero moge wypisac co kladzie i "rozwala" tego Marantza ale temu Demonowi dluga droga do nich. Za mocnych slow uzywasz, nie adekwatnych do roznic.
Krzysztof takze slusznie poruszyl temat uzywanego sprzetu, kiedys kupowalem za nie male pieniadze uzywane topowe modele ampli ktore w zakupie kosztowaly po 20tys. Przygod jakie mialem z nimi nie bede juz opisywal.

fazi112

New member
Chodzi mi o to żeby spiąć to z onkyo a5vl żeby poprawić jakość stereo :)
Więc jak mi się wydaje musi być opcja bi-amping ????????

fazi112

New member
Hmmm chcę poprawić jakość AV w trybie stereo.
a pytanie z innej beczki załóżmy że dokupię resztę kolumn do zestawu i kupię dobry amplituner bez kombinacji z tym onkyo.
Mam w małej sali klubowej dwie kolumny Tonsli Zeus obsłuży ten wzmacniacz onkyo a5vl te kolumny ???????

Do góry