KD 55X8507C jaki gamepad

Damaranus

New member
Każdy z obsługą Bluetooth oraz "xinput" - jeśli się nie mylę np. pad XOne, a także X360 na kablu lub X360 z adapterem bezprzewodowym (allegro 40 zł).

Dodatkowo możesz korzystać z aplikacji TV Side View, która posiada tryb myszki a co za tym idzie możesz kontrolować gry wymagające pada (przykładowo testowałem to sekundę temu dla War of mine, która nie działa z pilotem ani klawiaturą bluetooth, a z aplikacją i padem tak).

tomwega

Member
Każdy z obsługą Bluetooth oraz "xinput" - jeśli się nie mylę np. pad XOne, a także X360 na kablu lub X360 z adapterem bezprzewodowym (allegro 40 zł).

Dodatkowo możesz korzystać z aplikacji TV Side View, która posiada tryb myszki a co za tym idzie możesz kontrolować gry wymagające pada (przykładowo testowałem to sekundę temu dla War of mine, która nie działa z pilotem ani klawiaturą bluetooth, a z aplikacją i padem tak).

Zasugerowałem się tym postem,że każdy z obsługą bluetooth....a to,że dedykowany jest pad od ps4 to wiem.

Damaranus

New member
Sorka. Ale fakt, DS3 też korzysta z BT. A spróbuj jak masz połączyć go ale nie przez ikonę łączenia pada tylko po prostu w ustawieniach BT niech wykryje urządzenie...

Razahell

New member
jak ci sie spisuje ten tv?

Jeśli pytasz mnie, to jak dla mnie (nie jestem obiektywny bo kupilem, mam i uzywam ten model) TV spisuje się dobrze.

Z tym iż ja posiadam model Sony KDL-55w755c a nie tytulowy KD 55X8507C... :!:

Powtórzę to co pisałem już nie jednokrotnie. Za 55" w cenie 3900pln kupowany w Pazdzierniku 2015 nic lepszego bym nie kupił (blokada finansowa budżetu domowego czyt. żona)

Kupując ten model bylem świadomy jego minusów (słabe katy matryca VA, panel LCD i jego clouding i wszystkie inne możliwe mankamenty technologi LCD...)

...jak i plusów (matryca VA u mnie ogląda się TV na wprost. Jak na LCD FHD czerń i kontrast jest naprawdę bardzo dobra)

Obraz jak na ta półkę cenową jest naprawdę ok. (flimy, sport) nic nie smuży, dobra plynnosc czyli to z czego Sony od lat jest znane...

System android daje możliwość instalowania np. Kodi do odtwarzania z pendrivow lub dyskow rożnych materiałów foto, audio-video...

...i tez trzeba napisać ze nie każdy film super płynnie jest odtwarzany na Kodi, czasami widać lekkie przycięcie, z kolei player VIDEO firmowy odtwarza płynniej ale np. nie x265 10bit HEVC (tnie)

...i wlasnie adroid sie tu przydaje (mozna zainstalowac rozne odtwarzacze ktore roznie sobie radza z filmami)
...i żeby nie było ze wychwalam TV ze jest super, najlepszy i w ogóle WOW to napisze ze, nie należy się spodziewać nie wiadomo czego lub super wodotrysków.

Podsumowując: stosunek ceny do jakości (wykonanie TV (aluminium, cienkie ramki) jak i jakość obrazu (oglądanie TV na wprost czerń i kontrast) jak na LCD bardzo dobre.

u nas TV 55" stoi 2,9m od głowy (odległość oglądania) i po tygodniowym WOW, przydał by się z 65" (żona zblokowała bo za drogi) wiec te 55" uwazam osobiscie za minimum...

...a i fantazjując :popcorn: jeżeli było by mnie stać, to na teraz bym kupił pewnie OLEDa 65" 4K

ps: Warto przed decyzja zakupu TV, przestudiować informacje na temat rożnych TV. Nawet w miarę możliwości udać się do sklepów z jakimś materiałem na pendrive, przetestować i wtedy podjąć decyzje żeby nie było później rozczarowania.

Ostatnia edycja:
Do góry