Problemy po kalibracji
Hej
Nie wiem czy to właściwie miejsce, ale zapytam tutaj. Otrzymałem kilka miesięcy temu pliki niezbędne do kalibracji i wszystko pięknie. Po zastosowaniu ustawień obraz wygląda zdecydowanie lepiej, więc dziękuję bardzo za pomoc
Mam niestety kilka problemów. Po pierwsze, z rozszyfrowaniem niektórych ustawień. W Ustawieniach mojego TV po aktualizacji systemu do Oreo nie mogę znaleźć pozycji "Przyciemnianie mieszane" i "Typ treści" i "Barwa" (ale zgaduję, że to Nasycenie), a w pozycji "Temp. kolorów" nie mogę wybrać "Własne" (mogę jedynie zmieniać wartość od -5 do 5). Nie wiem także jak dopasować wartości z pliku PDF do tego co wyświetla mi się w TV w pozycji Przestrzeń kolorów. W pliku są pola H, S i I, a w TV mam Jasność, Nasycenie i Barwa. Zgaduję, że S(aturation) to Nasycenie, H(ue) to Barwa a I to Jasność?
To jednak przeszkadza mi najmniej, bo po ustawienia dla "Balansu bieli" (2p i 10p) oraz "Przestrzeni kolorów" po każdym uruchomieniu TV (nie ma znaczenia czy włączona jest funkcja szybkiego włączania) przywracają się do wartości domyślnych, a ich ponowne ustawienie jest nieco upierdliwe i zaczyna mnie powoli denerwować
Coś robię źle? Możecie coś podpowiedzieć?
Dziękuję za wskazówki już teraz i życzę wszystkim Wesołych i Szczęśliwego