Kalibracja czy wymiana F6640

fausto1

New member
Bez reklam
Witam. Ostatnio rozważam wymianę obecnego 46f6640 na coś nowego lecz nie zawsze nowe może oznaczać lepsze. Rozmawiałem z osobą od profesjonalnej kalibracji *********************************.pl i dowiedziałem się że kalibracja Pańskiego telewizora owszem przyniesie duże rezultaty, bowiem jest to jeden z telewizorów, które można dopracować do stanu naśladującego monitor studyjny prawie perfekcyjnie. Czy jest sens w coś takiego i inwestować?

Wysyłane z mojego SM-G9250 za pomocą Tapatalk 2

fausto1

New member
Bez reklam
Z racji tego iż nie dokońca zadowala mnie właśnie jakość obrazu, uplynniacze czyli motion plus

Wysyłane z mojego SM-G9250 za pomocą Tapatalk 2

prezy

New member
Bez reklam
Jak masz budżet to zmieniaj. Odobiscie bym tak zrobil. Twoj model jest w miare śweiży więc moze uda sie go dobrze sprzedać bo z rok juz go nie sprzedaż.

Prezy for HDTV

fausto1

New member
Bez reklam
Napewno bym zmieniał ze względu na cale. 55 teraz byłoby odpowiednie. Lecz rozmawiałem z osobą ze skalibruj tv . że obecne telewizory pokoju mojego nie wniosą jakieś lepszej jakości obrazu. Dopiero od kwoty powyżej 5k zł byłby sens i dlatego kalibracja ma mieć duży sens przy moim tv. Ja jestem w temacie zielony ale osoba która o niej mówi jest biegle w tym temacie. Cena która mogę dostać za ten tv to może kolo 2 tys zł przy dobrych wiatrach albo mniej..

Wysyłane z mojego SM-G925T za pomocą Tapatalk 2

prezy

New member
Bez reklam
Masz mozliwosc posiadania topowego modelu. Tego Tobie nie da żadna kalibracja. Ale decyzja nalezy do Ciebie

Prezy for HDTV

Do góry