Kalbracja UE65H6400

rodi123

New member
Hej

Po długich namysłach kupiłem TV UE65H6400.
Wcześniej czytając różne wątki dotyczące jakości obrazu, zainteresowałem się dodatkową kalibracją obrazu.
Przed zakupem postanowiłem, że taką kalibrację będę chciał wykonać (zamówić). Przy tej cenie TV dodatkowa opłata wydawała się uzasadniona, jeżeli obraz miał być "lepszy"

Jednak po odpaleniu telewizorka, obraz (fabryczny) powalił mnie na kolana, naprawdę jest zaje......y.
No i teraz mam dylemat, czy ta kalibracja wniesie coś jeszcze. Czy będę w stanie zauważyć różnicę?

Dzięki za info
Rodi

kuba78

New member
Daj sobie spokój z kalibracją.
Fabrycznie masz wyregulowany telewizor.
Przyjdzie jakiś domator-amator namiesza Ci w ustawieniach fabrycznych, do swoich wysublimowanych obrazów kontrolnych.
I każe zapłacić parę stówek, ja to nazwał bym zwykłe naciągactwo.
Jakoś obrazu zależy nie tylko od telewizora, ale od źródła, a z tym bywa różnie.
Miłego oglądania

Metrolog

New member
Przeprowadź kalibrację według parametrów podawanych w sieci (to jedynie przedsmak prawdziwej kalibracji) jestem więcej niż pewny że w Twoim przypadku nie będziesz zadowolony z efektu, tym samym będziesz o kilka stów do przodu nie zamawiając tej videofilskiej usługi.

fausto1

New member
Bez reklam
Hej

Po długich namysłach kupiłem TV UE65H6400.
Wcześniej czytając różne wątki dotyczące jakości obrazu, zainteresowałem się dodatkową kalibracją obrazu.
Przed zakupem postanowiłem, że taką kalibrację będę chciał wykonać (zamówić). Przy tej cenie TV dodatkowa opłata wydawała się uzasadniona, jeżeli obraz miał być "lepszy"

Jednak po odpaleniu telewizorka, obraz (fabryczny) powalił mnie na kolana, naprawdę jest zaje......y.
No i teraz mam dylemat, czy ta kalibracja wniesie coś jeszcze. Czy będę w stanie zauważyć różnicę?

Dzięki za info
Rodi

Proponuje Ci dowiedzieć się na temat profesjonalnej kalibracji. kalibracja Pańskiego telewizora owszem przyniesie duże rezultaty, bowiem jest to jeden z telewizorów, które można dopracować do stanu naśladującego monitor studyjny prawie perfekcyjnie

Wysyłane z mojego SM-G9250 za pomocą Tapatalk 2

Metrolog

New member
Może jednak warto się zastanowić czy każdemu odpowiada idealny obraz monitora studyjnego z wypranym z życia obrazem a może jednak woli oglądać zwykły telewizor z cukierkowymi kolorami i zarypistą jasnością połączoną ze sztucznym kontrastem, czyli prawie jak w sklepie ale bez przesady :)

kuba78

New member
Może jednak warto się zastanowić czy każdemu odpowiada idealny obraz monitora studyjnego z wypranym z życia obrazem a może jednak woli oglądać zwykły telewizor z cukierkowymi kolorami i zarypistą jasnością połączoną ze sztucznym kontrastem, czyli prawie jak w sklepie ale bez przesady :)

Co to znaczy "idealny obraz monitora studyjnego"?
Czy Ci co dopasowali sobie ustawienia pod siebie są matołami oglądajacymi cukierkowe kolory z zarypistą jasnością ze sztucznym kontrastem ?
Czy tylko Ci oglądają naturalny obraz co patrzą na szklaną maszynę, wyregulowaną profesjonalnie przez amatora ze studyjnym monitorem?
Ludzie nie bądźcie ciemną masą, gonić to szarlataństwo.

Do góry