Kącik Audio. Jaki?

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
2. JBLe nie są raczej kolumnami do muzyki, ale co kto lubi.

Z tym się zgodzić nie mogę pod żadnym względem. Rozumiem, że nie pasują Tobie ale może warto zadać sobie trud posłuchania innych modeli i nie mówię tu o najwyższych Everestach :)
Nowa seria bardzo przypada mi do gustu. Stoją już w mieszkaniu Studio 270 :)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Black, zawsze piszę, ze to tylko moja opinia. Słuchałem Studio 180/190 i dalej twierdzę, że to nie moje granie. Fakt, 580 gra już całkiem przyzwoicie, ale kolega pisał konkretnie o Studio 190. Na Audio Show te kolosy chyba S3900 i Everesty podłączne do Marka Levinsona tez nie zrobiły na mnie wrażenia.

Ostatnia edycja:

siamer

Member
a mnie interesuje jak sie maja klipsche rf 82II do Dali Zensor 7... :D w razie jak bedziesz mial mozliwosc odsluchu to daj znac co o nich myslisz bo ja nie mam opcji jak posluchac klipsche... :(

pozdrawiam...

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Ciężko jest opisać brzmienie. Klipsch to granie skrajami pasma, duża dynamika, mocny bas i wyeksponowana góra pasma. Dali to bardziej ułożone i delikatniejsze brzmienie w porównaniu do Klipsch. Zależy kto co lubi? Może lepiej napisz pod co to będzie podłączone, czego sluchasz i czy to kolumny do kina czy stereo?

siamer

Member
muzyka to rock i hip-hop glownie...
na poczatku bedzie stereo a z czasem rozbuduje do kina domowego ale to z czasem. podlaczone bedzie pod marantz sr6007.
dali mialem okazje sluchac i bardzo mi sie podobaly (porownywalem z monitor audio bx6 oraz q acoustic 2050i i dali wygraly jak dla mnie i to stanowczo)...

pozdrawiam...

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Hmm...Do tych gatunków i kina raczej bym brał Klipsch, chociaż już Dali słuchałeś i przypadły Ci do gustu, więc to chyba najważniejsze? Bez odsłuchu nic Ci nie da że ktoś napisze porównanie, bo pewnie na tym etapie poszukiwań sam jeszcze nie wiesz co Ci się podoba w brzmieniu? Każdy napisze pod swój gust. A co z Paradigm 11 v.7, słuchałeś? Nie spiesz się z kupnem, weź dzień wolnego w pracy i przejechać się gdzieś do większej miejscowości gdzie będzie możliwość odsłuchu.

siamer

Member
pracuje w irlandii i musialem jechac 120km aby odsluchac dali aby sprawdzic klipsch mam z 400km do Dublina hehe... w polsce bede tylko na tydzien i chce urzadzic salon wiec chcialbym je zamowic przed wylotem do polski aby doszly jak przylece abym mogl sie chociaz chwile nimi nacieszyc...

co do tego "na tym etapie poszukiwań sam jeszcze nie wiesz co Ci się podoba w brzmieniu? " to zdecydowanei odpowiem Ci ze zgadzam sie z Toba ;)

pozdrawiam...

PS. wlasnie kolega mnie namawia na klipsch ktory bym ze mna na odsluchu dali a wczesniej slyszal klipsche rf82II...

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Jak na tydzień zjeżdżasz, to czas by był żeby na spokojnie posłuchać i zamówić. U Naszego Blackninja przesyłka w 2-3dni (zależy kiedy towar im dostarczą), więc nawet jak byś poświęcił 1 dzień na odsłuch to i tak zdążysz się nacieszyc:) Jak dla mnie to za duży wydatek żeby w ciemno zamawiać, a jak pisałem dopiero podczas odsłuchu poszczególonych kolumn bedziesz wiedział w którą stronę iść i co Cię kręci w brzmieniu. Dali i Klipsch to zupełnie inne brzmienie.

siamer

Member
no i chyba tak tez bede musial zrobic... szkoda troszke bo myslalem ze juz je bede mial jak przylece no ale co poczac ;)

dzieki za informacje i pozdrawiam...

Do góry