Lolo czy mógłbyś wrzucić zdjęcie wzmacniacza w środku co kiedyś wrzucałeś tam gdzie jest rozdzielany sygnał na wszystkie terminale.
Chciałbmy aby Whiplash zobaczył jak to wygląda w środku.
Bo my tu o kablach a w środku zwykle nakrętki i kable jak w gniazdkach.
Whiplash używasz bananów lub widełek?
Ja wiem jak wyglada kolumna w srodku ale jakie to ma znaczenie, kiedy po podlaczeniu bi wire slysze roznice? Skoro stoisz na stanowisku ze bi wire i likwidacja zworki nie ma sensu bo dalej sa lipne kabelki to dlaczego swoje Heco nie podlaczasz najtanszym kabelkiem 1.0mm takim jak jest w srodku kolumny tylko kupileś Cordiala 2x4mm ?
Ja napisalem wczesniej, dla mnie zakup kabli za kilka stówek do naszych sprzetów gdzie kolumny kosztuje 3tys i wzmacniacz tez jest bez sensu. Wystarczy zwykly miedziany kabel 2.5mm za parenaście zlotych, za dodatkowa pare do bi wire 2x2.5 metra zaplacisz 60zl. Dla mnie to nie jest jakis straszny wydatek w stosunku do tego ile kosztowal wzmacniacz czy kolumny. A jesli w ten sposob moge doprowadzić do kolumny najlepszy mozliwy sygnal to czemu nie. Na chlopski rozum, eliminujemy zworke z obwodu i kazda sekcja kolumny jest rozlaczona i dostaje sygnal bezposrednio z terminala wzmacniacza. Lepiej być nie moze. Nie przesadzajmy bo chyba producent kolumn stosuje w srodku kolumny taka jakość polaczen aby nie zniweczyć pracy swoich inż. Powoli zaczynamy schodzić na kuriozalny poziom rozmowy o sprzecie. Zaraz sie okaze ze podstawowa czynosc po zakupie kolumn to wymiana okablowania wewnatrz
Ostatnia edycja: