Kabel od obrazu zakłóca dźwięk :o

Koller

New member
Witam. Nie wiem czy w dobrym dziale umieściłem temat. Mam stary telewizor z wejściami chinch i euro. Do tego odtwarzacz hdd. Ogólnie tv ma problemy z głośnością. Ale postanowiłem sobie podłączyć słuchawki do odtwarzacza hdd. Kupiłem przejściówkę z chinchy na gniazdo jacka. Obraz idzie chinchem lub euro. W obu przypadkach, kiedy kabel od obrazu jest włączony w słuchawkach słychać buczenie. Nie na maxa. Głos jest normalnie, ale przez cały czas w tle słychać buczenie. Na drugim tv - takie samo podłączenie, wszystko działa. Co ma kabel od obrazu do głosu? :( Telewizor robi jakieś spięcie? Nawet jak wyłączę z gniazdka odtwarzacz hdd i założę słuchawki to przy włączonym kablu od obrazu i tak buczy. Kiedy się go wyciągnie to przestaje, ale wiadomo - znika obraz. Problem jest i na chinchach i na wejściu euro.

spinacz66

New member
Bez reklam
a sprawdzałeś na innych kablach ja kiedyś też tak miałem na kineskopowym w czasach VHSU i to była wina kabla po wymianie było ok ostatnio brum miałem na jacku od głośnikach w pc i też była wina kabla

Koller

New member
sprawdzałem inne kable. Tak samo na drugim telewizorze, ale nowym podłączyłem na chinche też i problemu nie ma. Tylko na tym.

I

irek6311

Guest
Wzmacniacz słuchawkowy widocznie kiepskiej jakości i zbiera zakłócenia z elektroniki ,
kable oczywiście nie za 5zł masz ?
bo jeśli inne w zbliżonej cenie testowałeś to kup takie za minimum 20zł ,
listwa z filtrem sieciowym (~ 100zł) jak nie masz .

Koller

New member
na słuchawkach za 10zł jest tak samo jak na tych za 150. Kabli mam kilka sztuk, cen nie znam. Mówiłem, że sprawdzałem na innym telewizorze i na każdych słuchawkach i na każdym kablu jest normalnie. Tylko na tym jednym telewizorze.

Do góry