kabel hdmi>dvi (audio)

waksio

New member
Cześć

mam pytanie, jestem świeżo po remoncie mieszkania. Niestety nie przemyślałem wszystkiego i aktualnie mam w podłodze puszczony kabel z końcówką HDMI(podłaczony do TV) -> DVI (podłączony do kompa). Oczywiście w tej konfiguracji audio mam z głośników w kompie. Czy istnieje jakakolwiek przejściówka którą mógłbym zastosować do tego kabla aby zmienić go w HDMI->HDMI aby mieć również audio z kina domowego? Czy widzicie jakieś proste rozwiązanie które mógłbym zastosować?

bluray

Banned
DVI, stare rozwiązanie ma kilka typów.
Jest także wersja DVI z AUDIO.
Niestety Twój PC z pewnością nie wydzieli AUDIO po DVI.
Jeżeli masz internet to poszukaj w sieci.

Typowe skutki amatorki.
Trzeba było wymienić płytę główną PC-ta za 200 zeta z wyjściem HDMI z pełną obsługą audio.
Zaoszczędziłeś 200 złotych. Audio z głośnikiem z kompa to wszystko co możesz mieć bez dalszych inwestycji.

Ostatnia edycja:

waksio

New member
No niestety nie chodzilo tu o oszczednosci tylko o brak czasu przed wylewką na przemyslenie sytuacji ze po kablu DVI nie pójdzie audio. Moglem puscic drugi kabel HDMI-HDMI w podłodze i wykorzystac go gdy bedzie zlacze hdmi w kompie. Błąd że tego nie zrobilem a teraz nie mam jak puścić nowego kabla bo wylewka zrobiona i podłoga gotowa.
Czy jest jakikolwiek sposób na to aby wykorzystac ten kabel HDMI-DVI w przyszlosci aby miec na nim dzwiek i obraz? rozumiem ze sama przejsciówka DVI->HDMI nie wystarczy?

waksio

New member
czy ktos z was mial do czynienia z urządzeniem jakim jest Extender HDMI? Czy takie urządzenie by się w moim przypadku sprawdziło?

Do góry