Kabel HDMI a kabel AV

Leon65

New member
Witam
Posiadam konsole PS3 i TV Philips 29PT9521 obecnie mam połączone je na kablu AV (był w zestawie z PS3) mam pytanie czy jak połączone je kablem HDMI to jakość obrazu się znacząco poprawi?

Ogr

New member
Bez reklam
Przez HDMI ,róznica bedzie ogromna ! Oczy ci wyskocza wiec UWAGA HAHAH :) pozdro.

mariof

New member
Bez reklam
niestety róznicy nie będzie z tej prostej przyczyny że Philips 29PT9521 to klasyczny TV CRT:rolleyes:. Nie sądzę aby ten telewizor miał wejście HDMI a i wtedy poprawa będzie nieznaczna. Aby PS 3 pokazała "lwi pazur" potrzeba TV"HD ready"...:D

marcinoko

New member
Witam,

Ten TV ma wejście HDMI i na pewno będzie nie porównywalnie lepszy obraz niż na zwykłym podłączeniu, ja osobiście podłączałem X360 po component ustawione na 720p i naprawde fajnie to wyglądało. Jak jeszcze nie masz kabla hdmi to nie sięgaj wysoko tylko taki ze średniej półki. Ja bym się nawet nie zastanawiał:D

Pozdrawiam

marcinoko

New member
Witam,

Ten TV ma wejście HDMI i na pewno będzie nie porównywalnie lepszy obraz niż na zwykłym podłączeniu, ja osobiście podłączałem X360 do 32pw9551
(różnica tylko w calach) po component ustawione na 720p i naprawde fajnie to wyglądało. Jak jeszcze nie masz kabla hdmi to nie sięgaj wysoko tylko taki ze średniej półki. Ja bym się nawet nie zastanawiał:D

Pozdrawiam

motobartcompany

New member
Kolego mariof

Mylisz się i to bardzo, ten TV ma złącze HDMI jak i komponent. Również może wyświetlić rozdzielczość zbliżoną do HD.

Jest to bardzo dobry TV, i czym predzej podłaczył bym konsole przez HDMI lub komponent.

Miałem podobny z tym że 32 calowy model, i jakość rewelacja. Tutaj nie ma porównania nawet do najlepszych plazm czy LCD. Brak smużenia, idealna czerń, kontrast jedyna wada to wielkość i 50 HZ przez HDMI;)

Na przyszłość proponuje poszukać a nie wypisywac bzdury mylące inncyh;)

http://www.telekom.com.pl/philips/rtv/philips_opisy_tv/29PT9521.htm

Do góry