megus75 napisał:Czy w waszych tv występuje nierównomierne podświetlenie matrycy.
W moim wszystkie 4 rogi świecą wyrażniej na długość ok 4 cm tak jakby obudowa dociśnięta była do matrycy.
flakoo napisał:megus75, mam tak samo... szczególnie dwa dolne rogi - góra jest w porządku. Zauważyłem, że to się dzieje po rozgrzaniu tv - tuż po włączeniu tego nie ma, pojawia się po ok. 3-5 minutach działania
fio napisał:Ja najlepszy efekt uzyskałem kopiując ustawienia po kalibracji, jaka była zrobiona do testu w magazynie AudioVideo. Czerń, kolory i szczegółowość jest naprawdę super, ale nie potrafię ustawić dobrych kątów. Chyba w wersji 42 kąty są naprawdę słabe.
fio napisał:Dzisiaj był u mnie serwisant JVC i powiedział, że to "normalne" przy tej wielkości telewizorze LCD, i że akurat u mnie w pokoju wyraźnie słychać wysokie częstotliwości. Podobno "wszystkie duże LCD piszczą" i że jak chce, to wezmą go na serwis na testy, ale i tak nic nie zrobią. Postanowiłem, żeby wzieli. Nie słyszałem piszczącego LCD... CRT owszem, ale LCD? Co o tym sądzicie?
Domowym sposobem można ściągnąć darmową płytę (Display Basic Test DVD) do kalibracji ze strony:
burosch.de/shop/shop_content.php?coID=123
i postępować zgodnie z instrukcją w pdf dostępną również na tej stronie.
Ja najlepszy efekt uzyskałem kopiując ustawienia po kalibracji, jaka była zrobiona do testu w magazynie AudioVideo. Czerń, kolory i szczegółowość jest naprawdę super, ale nie potrafię ustawić dobrych kątów. Chyba w wersji 42 kąty są naprawdę słabe.
rafla napisał:Jakie masz ustawione parametry? Tzn co podali w AudioVideo?
gwidongwidon napisał:fio mozesz wrzucic linki albo parametry tej kalibracji z audiovideo ?
ablack napisał:dziwne, u mnie pole "barwa" jest nieaktywne i niemoge nic zmienic. wie ktos jak tą opcje aktywowac?