baltas napisał:Witam wszystkich na forum.
Jestem kolejnym poszukiwaczem 32" LCDka, który zastanawia się nad wyborem pomiędzy JVC 32P80, Sony 32 D3000, Sharp 32DRD2E i Panasonic 32LX70P...
Bardzo dziękuję, szczególnie kikiemu, za świetne testy i opinie.
Czy jest szansa zobaczyć te obiecane zdjątka porównujące JVC i Sharpa?
Pozdrawiam, baltas
Romanoff napisał:Polecam porównać obraz do np 32PFL7862, zupełnie inna bajka,również w kwestii wyposażenia w wejścia, tryby współpracy z różnymi sygnałami, itd.
Pozdrawiam
Romanoff napisał:Napewno nie wybrałbym JVC z tych telewizorów z kilku prostych przyczyn.
Ma tylko jedną zaletę , jaką jest dobre formatowanie obrazu 4:3 do 16:9.
W porównaniu do pozostałych modeli które wymieniłeś ma przede wszystkim gorszy kontrast, ale jeszcze bardziej drażniłby mnie brak płynności obrazu.
Uważam to za największą wade tego telewizora.
W porównaniu z Panasem na gorsze kąty, z Sharpem niższy kontrast i gorszą płynność, z Sonym przede wszystkim kontrast, ale także wyposażenie w wejścia i przyjmowane sygnały.
100Hz w tym tv to jakiś śmieszny chwyt marketingowy aniżeli układ który zdecydowanie poprawia jakość obrazu(głównie chodzi o płynność).
Owszem redukuje nieco smużenie, ale na stojącym obok 42XL2 z załączonym trybem demo (100Hz) widać że Sharp poprawia równiez płynność obrazu a nie tylko lekko poprawia ostrość w ruchu.
Polecam porównać obraz do np 32PFL7862, zupełnie inna bajka,również w kwestii wyposażenia w wejścia, tryby współpracy z różnymi sygnałami, itd.
Pozdrawiam
Romanoff napisał:Napewno nie wybrałbym JVC z tych telewizorów z kilku prostych przyczyn.
Ma tylko jedną zaletę , jaką jest dobre formatowanie obrazu 4:3 do 16:9.
W porównaniu do pozostałych modeli które wymieniłeś ma przede wszystkim gorszy kontrast, ale jeszcze bardziej drażniłby mnie brak płynności obrazu.
Uważam to za największą wade tego telewizora.
W porównaniu z Panasem na gorsze kąty, z Sharpem niższy kontrast i gorszą płynność, z Sonym przede wszystkim kontrast, ale także wyposażenie w wejścia i przyjmowane sygnały.
100Hz w tym tv to jakiś śmieszny chwyt marketingowy aniżeli układ który zdecydowanie poprawia jakość obrazu(głównie chodzi o płynność).
Owszem redukuje nieco smużenie, ale na stojącym obok 42XL2 z załączonym trybem demo (100Hz) widać że Sharp poprawia równiez płynność obrazu a nie tylko lekko poprawia ostrość w ruchu.
Polecam porównać obraz do np 32PFL7862, zupełnie inna bajka,również w kwestii wyposażenia w wejścia, tryby współpracy z różnymi sygnałami, itd.
Pozdrawiam
Romanoff napisał:Mój post miał uświadomić wielu ,że seria V i P od JVC nie ma systemu kompensacji ruchu i system 100hz w owych tv niweluje jedynie smużenie(w pewnym stopniu). Zupełnie tak samo jak w Panasie LX70/700.
Nie likwiduje skokowości obrazu, efektu judder/stroboskopu czy jak tam sobie to nazwiemy.
Jeżeli chcesz to sprawdzić na własne oczy to zapraszam do odwiedzenia założonego przeze mnie wątku http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=14960
w którym są linki do plików VOB, do ściągnięcia i wypalenia na płytkę.
Ściągnij je sobie , wypal, sprawdź wspaniałe JVC i dopiero się wypowiedz, a nie posiłkujesz się opinią jedynego właściwego opiniotwórcy na tym forum ( o zgrozo!)i jego klientów.
Sztuką sprzedazy jest pokazać zalety i nie mówić o wadach , a to udaje mu się znakomicie
Zresztą widać to gołym okiem jak postawisz obok tv z układem kompensacji ruchu.
Pozdrawiam