gatar napisał:Witam.
Z mojego punktu widzenia "wady" albo braki:
- brak wejścia PC: dsub ew. dvi (można po hdmi ale ... ja nie mogę)
- niemożliwość zmiany nazw wejść (np. jest hdmi1, hdmi2 i hdmi3 i ... tyle, nie mogę zmienić na np. dvd, tv sat ...)
To tyle.
Z mojego punktu widzenia "wady" albo braki:
- brak wejścia PC: dsub ew. dvi (można po hdmi ale ... ja nie mogę)
- niemożliwość zmiany nazw wejść (np. jest hdmi1, hdmi2 i hdmi3 i ... tyle, nie mogę zmienić na np. dvd, tv sat ...)
To tyle.
tony111 ... zalety, moim zdaniem:
- dobry i bardzo dobry obraz (C+ HD, dvd)
- ładny dizajn
- mały pobór mocy
- przyzwoity pilot
- dobra cena
toms83qwe19 ... jako wejścia są trzy hdmi (hdmi1, hdki2, hdmi3) i tak są opisane w TV. Pod hdmi1 ma podpięte dvd, pod hdmi2 TVSAT i nie można zmienić nazw (hdmi1 i 2) na , odpowiednio dvd i TVSAT.
Troszkę to mnie drażni. Nazwy innych wejść jak równiez nazwy kanałów TV można zmienić.
plesniak napisał:Co do kompa to walczę z podłączeniem via DVI-D--> HDMI na razie z marnym skutkiem ale to chyba problem ze stacją dokującą od laptopa
slavi napisał:Mi udalo sie podlaczyc laptopa do 46S90 uzywajac replikatora portow.
Polaczenie DVI->HDMI nie chodzi jednak tak jak powinno.
Najwyzszy sygnal jaki uzyskalem to 720p.
Rozdzielczosc 1152x854 jest wyswietlana z mala czarna ramka natomiast 1280x720 jest juz nieco obcinana.
Wyzszych rozdzielczosci nie udalo mi sie w ogole uzyskac.
Gdy wymuszam tryb 1080i to obraz sie owszem pokazuje, ale pojawiaja sie znieksztalcenia.
Sprobuje jeszcze podlaczyc komputer stacjonarny. Mam w nim karte z wyjsciem HDMI.
Mozliwosci regulacji obrazu moze nie sa powalajace, ale wg mnie sa wystarczajace.Ulysses napisał:Witam
Panowie( widzę ze ujawniło się więcej użytkowników tego Tv niż tylko Gatar)wiec proszę o opinie.Co i jak z możliwością dostosowania obrazu?Czy menu i ustawienia pozwalaja na zaawansowana zmiane?
Pozdrawia
kantrusy napisał:oki ale chcecie TV czy monitor no sory ale to cos nie tak bo kazdy z nas szukal TV a teraz czytam o monitorach >>> no cos was poglo macie super TV i tak trzymac !