JVC GZ-MG 575 vs Panasonic SDR-H250

Meka

New member
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Panasonic SDR-H250
[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]- potrójny pzetwornik obrazu 3CCD 3x800 000 pikseli (lepsze to czy 4Mpix??)
-
[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]optyka Leica Dicomar f/1.8-f/2.8
-
[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]optyczny system stabilizacji obrazu

[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]JVC GZ-MG 575[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]- [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]5 MPix CCD, dla filmów [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]4 Megapixel czyli okolo [/FONT]2272 x 1704[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] (full HD?)
- chyba brak stabilizacji optycznej

Mam tv [/FONT] WXGA (1366x768).

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
JVC 575 nie jest ful hd -
Ale polecam na podstawie dużej ilosci dobrych opinii które na naszą prośbę otrzymujemy. Niestety brak jakicholwiek opinii na temat Panasonica.

108468_gz_mg575_op.jpg

• 5-Megapikselowy przetwornik CCD
• Primary colour filter
• Wybór trybu koloru (żywe, naturalne)
• Gigabrid Engine
• Zaawansowane funkcje fotografowania włącznie z programami tematycznymi i wyświetlaniem histogramu w czasie rzeczywistym
• Auto Flash • Automatyczne doświetlenie (Auto Illumination Light)
• Szybkie wznowienie pracy
• Przycisk bezpośredniego nagrywania DVD/ przycisk bezpośredniego wykonywania kopii zapasowej
• Uchwyt do mocowania akcesoriów
• Wejście mikrofonu
• Stacja dokująca zapewniająca łatwe połączenie z urządzeniami peryferyjnymi
• Wyjście DV (i.LINK)
• 1/2.5-calowy przetwornik CCD o rozdzielczości 5,37 Megapikseli
• Do 50 godzin nagrywania na twardym dysku o pojemności 40 GB
• 9 godz. 4 min. nagrywania z najlepszą jakością w trybie ULTRA FINE
• 10x zoom optyczny/ 300x zoom cyfrowy
• Port kart pamięci dla SDHC/SD
• Pilot
• Dostarczone oprogramowanie (dla Windows(R))

http://www.jvc.pl/product.php?id=GZ-MG575EZ&catid=100015

http://www.jvc.pl/site/pl_pl/g_series/experience_index.html

Ostatnia edycja:

Meka

New member
cos kreca na stronie producenta
filmy maja niby byc w 4Mpix a w tabeli rozdzielczosci filmow jest:
Ultra (DVD Movie) 720x576, 50i 8.5 384
czyli ze max rozdzielczosc to zwykle dvd 720x576, to jaka jest ta rozdzielczosc??

adam030

New member
wlasnie 720x576...zreszta zaraz jade kupic ta kamere to dam znac co i jak...
wyzszej rozdzielczosci za ta kase to raczej nie dostaniesz...moze za rok...

adam030

New member
no i nie kupie w najblizszym czasie - kamerki znikly z rynku (te co byly w atrakcyjnej cenie - 2300zl )...poczekam troche...moze sie znowu pojawia

adam030

New member
kupilem wreszcie ta kamerke
moje odczucia? :
- mala...poreczna...dobrze lezy w dloni
- jak dla mnie troszke dlugo wczytuje zawartosc twardego dysku (to moja 1 kamera z twardym dyskiem i moze sie okazac ze w porownaniu do innych wczytuje ekspresowo)
- material odtwarzany na komputerze - ladnie wyglada
- ten sam material puszczony na tv JVC 37G80 - badziewie
- w miare szybki start kamery
a co do formatu nagrywania - czyli jakosci DVD - nagrywa tak...owszem...tyle ze wlasciwie kazda kamera nagrywa z ta rozdzielczoscia.
reasumujac - jestem zadowolony z zakupu ale tylko dlatego ze w miare tanio ja kupilem ( 2200 zl)...jakbym mial zaplacic ok. 3000zl to raczej szedl bym w kierunku kamery HD.
Jak ktos mam pytanka to chetnie w miare swoich mozliwosci odpowiem.

edit:
co do stabilizacji obrazu - to raczej nie jest najlepsza...jesli to dziala to w sposob bardzo dyskretny

Ostatnia edycja:

stanelk

Member
Meka napisał:
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Panasonic SDR-H250
[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]- potrójny pzetwornik obrazu 3CCD 3x800 000 pikseli (lepsze to czy 4Mpix??)
-
[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]optyka Leica Dicomar f/1.8-f/2.8
-
[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]optyczny system stabilizacji obrazu

[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]JVC GZ-MG 575[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]- [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]5 MPix CCD, dla filmów [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]4 Megapixel czyli okolo [/FONT]2272 x 1704[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] (full HD?)
- chyba brak stabilizacji optycznej

Mam tv [/FONT] WXGA (1366x768).
Witam,też wybierałem ok.3 miesiące temu między tymi kamerami ale kupiłem jednak Panasonica DSR-H250.
Przekonał mnie zajmujący się zawodowo fotografią brat.Chodzi o 3CCC i optyczną stabilizację obrazu.Jest bardzo mała i lekka.Nagrywa jak dla mnie super.Nie mogę napisać,która z nich lepsza bo kamery JVC nie używałem.Nagrywam w formacie 16/9 bo mam TV Samsung LE 32N71BX
Rzeczywista rozdzielczość wynosi 640mpx. na każdy kolor RGiB przy formacie 16/9.

Ostatnia edycja:

danonek

New member
Mam ten sam problem. Za JVC przemawia stopka akcesoriów i lampa doświetlająca . JVC podobno ma słabą stabilizację , panasonic podobno jest dosyć awaryjny. Przekopałem internet żeby znaleźć filmiki do porównania - znalazłem miejsce gdzie są nagrania z obu kamer w tych samych warunkach. http://www.avguide.ch/index.cfm/show/page.view/uuid/2CE33E5E-1185-C4B3-52C6D4EB12B35CCF i http://www.avguide.ch/index.cfm/show/page.view/uuid/DEB8829F-1185-C4B3-527E223CCB3FB59F - niby kolory są bardziej naturalne w JVC ale obraz z Panasonica całościowo sprawia lepsze wrażenie.

krzysztof-ag

New member
Jvc?

adam030 napisał:
kupilem wreszcie ta kamerke
moje odczucia? :
- mala...poreczna...dobrze lezy w dloni
- jak dla mnie troszke dlugo wczytuje zawartosc twardego dysku (to moja 1 kamera z twardym dyskiem i moze sie okazac ze w porownaniu do innych wczytuje ekspresowo)
- material odtwarzany na komputerze - ladnie wyglada
- ten sam material puszczony na tv JVC 37G80 - badziewie
- w miare szybki start kamery
a co do formatu nagrywania - czyli jakosci DVD - nagrywa tak...owszem...tyle ze wlasciwie kazda kamera nagrywa z ta rozdzielczoscia.
reasumujac - jestem zadowolony z zakupu ale tylko dlatego ze w miare tanio ja kupilem ( 2200 zl)...jakbym mial zaplacic ok. 3000zl to raczej szedl bym w kierunku kamery HD.
Jak ktos mam pytanka to chetnie w miare swoich mozliwosci odpowiem.

edit:
co do stabilizacji obrazu - to raczej nie jest najlepsza...jesli to dziala to w sposob bardzo dyskretny

Witam,
mam pytanie jakiej jakości zdjęcia robi JVC GZ MG 575?
Zastanawiam się nad zakupem między: MG 575, a JVC GZ HD 3 (3CCD...)... Do MG 575 przekonuje mnie bardzo duża matryca, z kolei HD 3 to 3CCD i optyczny stabilizator...

Z góry dzięki za odp.

Do góry