Jvc GZ-HD7

Fizuś

New member
Witam wszystkich mam pytanie może ktoś mi odp. na nie.

Są przeznaczone recordery do tej kamerki http://www.jvc.co.uk/eshop-list.php?eshopcatid=100125 te dwa od dołu współpracują z HD7, aby z archiwizować materiał z całej pamięci dysku kamerki.Wiadomo potrzebne będzie sporo płytek i tu mnie zastanawia jedna rzecz dlaczego akurat takie rozwiązanie nasi producenci wybrali?

Ten recorder wpinamy po przez USB no to lepsze rozwiązanie było by takie iż można by było zakupić jaki dysk zewnetrzny np do komputerów i bardziej by się to opłacało i więcej materiału by można archiwizować potem tylko wpiąć pod komputer z convertować i edycja.

I tu moje pytanie bo w instrukcji nic nie piszą na temat zewnętrzych twardych dysków, czy można wpiąć twardy dysk pod tę kamerke czy po prostu niema takiej opcji?

Recordery są nie takie tanie ,a za te cene miało by się niezły twardy dysk do archiwizacji.

Marcin_s

Member
Ale opis produktu mowi sam za siebie - zgrywasz bez KOMPUTERA. to nie sluzy stricte jako backup a produkuje DVD bez podpinania pod komputer - taka wypalarka z podstawowa funkja grabienia i montazu

Fizuś

New member
Ja rozumię kolege ale zastanawiam się nad tym ,skoro recorder jest pod USB tak samo można by spróbować podpiąć dysk twardy zewnetrzny ,który też można podłączyc po przez wyjście USB.
Dlatego jestem ciekaw czy kamerka da radę zrobić archiwizacje na dysk twardy wpinając go bezpośrednio pod kamerkę bez pomocy komputera.
Bo jak wiemy jest opcja po wpięciu kabla USB pod kamerke
- ODTW. NA KOMPUTERZE
- TWORZENIE KOPII ZAPASOWEJ
Tylko zaznaczam po wpięciu pod komputer ,a nie pod recordera bo to wtedy inaczej myśle że wygladaja zapytania na LCD kamerki ale tego to już nie wiem bo nie mam recordera

aleksanderolek

New member
stacja dokujaca

Ta nagrywarka,to moim zdaniem,niepotrzeby wydatek.Nagrywa ona na płyte dvd zawartosc dysku kamery bez posrednictwa komputera.Nagrywanie odbywa sie przez wyjscie usb w kamerze i nagrywarka jest bardzo wolna. Nie mozna w ten sopsób podłaczyc dysku przenosnego na USB. Jeżeli zapełnisz dysk w kamerze to mozesz przerzucic zwartosc dysku kamery na kompa lub podłaczyc kamere do kompa i dysk przenosny do kompa i bezposrednio przerzucic pliki z kamery na ten dysk przenosny,ale to tylko za posrednictwem kompa.Ta nagrywarka jest dla osob ktore nie maja kompa a chcą zrobic płytke DVD video do odtwrzenia na stacjonarnym odtwarzaczu.Pozdrawaim.

Do góry