JVC 32x70 czy Loewe Concept a moze tanszy Panas 32lx60?

Co wybrac?

• Total voters
    0

konradd

New member
Pora sie przywitac, poniewaz to moj dziewiczy post :cool:, wiec
witam serdecznie :)

A teraz do konkretow. Po krotkiej rozmowie z Kikim via email (thx) zawezilem moje poszukiwania do w/w modeli.

Pokoj mam maly, tel. bedzie stal ok. 2-2,5 metra od sofy. Zamierzam dokupic xboxa 360 lub PS3. Filmiki z DVD z konsoli. Telewizor zapewne bedzie chodzil przez pol dnia (zona w ciazy w domciu ;)). Sygnal poki co kablowka, ale zapewne zakupie jakis tunerek cyfrowy.

Moj dylemat...

Kiki doradzil mi, ze ten model JVC ma dobry dzwiek (na czym mi chociaz troche zalezy). Pojechalem wiec w dniu wczorajszym do sklepu celem 'odsluchu'. Jak to zwykle bywa w tych kolosach - cudem udalo mi sie wyprosic jakiekolwiek testy. Posluchalem troche i ... szczerze powiem, ze nie wiem czy jest sens dokladac 1500 zeta do Panasonica aby miec ten dzwiek (zaoszczedzona kasa moglaby pojsc na konsole). W sklepie nie bylo ciszy, wiec to rowniez biore pod uwage.

Wczoraj jeszcze przyszedl mi do glowy zakup Loewe concept, ale jak to zwykle bywa - rozterek nie ma konca. Z checia skorzystalbym z uslug Kikiego i obejrzal je na miejscu, ale niestety - to troszke kosztuje :-(

Prosba do Was...

Jesli mam kupic JVC - to za co mam doplacic 1500 zeta?
A jesli mam juz doplacic - to czy wybrac JVC czy Loewe.

Serdecznie prosze o jakakolwiek informacje.
Bede wdzieczny...

pozdrawiam
Konrad

PAZ

New member
Konradd każdy oczywiście ma inne wrażenia odbiorcze. Dla mnie Panas gra bardzo zadowalająco, pozostałych modeli nie widziałem na żywo więc się nie wypowiem, ale obraz na Pasikoniku na tyle mi się podobał, iż z mojej perspektywy na pewno bym nie dołożył 1500 zł .Naturalnie jest to moje subiektywne odczucie.

GIMI

New member
Hej

konradd - Piszesz że chcesz dokupic do zestawu tuner cyfrowy?
Chyba masz na mysli satelite?

Telewizor bedzie stał blisko sofy... Domyślam się, że masz mało miejsca na dodatkowe elementy zestawu? Jak jeszcze sobie Malenstwo (juz po porodzie) zacznie gmerac w kabelkach...

Sugeruje zastanowic się nad takim rozwiązaniem:

Loewe Concept L32 DVB-T/C (masz 2 kolory - czarny i platynowy) i w środku TV tuner satelitarny ze slotem na CI. Tuner możesz dokupić od razu lub później i dać sobie wbudować do TV. O ile wiem Loewe ma promocje obecnie i tuner jest teraz gratis w cenie TV Concept L32 ale sprawdz to.

Jak bedziesz chciał później to zapodasz sobie Cyfre+ (włożysz karte z modułem CI z boku TV - Maleństwo nie będzie widziało co wyciągać) i będziesz miał superobraz i cyfrowy dźwięk.

Dźwięk w LOEWE też jest świetny!

Pozdrawiam

GIMI

Gatekeeper

New member
konradd,

jestem w podobnej sytuacji co ty: 2-2,5 metra od fotela; telewizor głównie do konsoli (PS2, PS3) i DVD, więc pozwolę sobie podzielić się moimi spostrzeżeniami.
Widzę, że żal ci dokładać te 1500 zł, więc na Twoim miejscu dałbym sobie spokój z Loewe, bo dopłacasz głównie za markę.

Co do Panasonic'a LX60 to byłbym ostrożny - znajomy kupił i bawiłem się nim ostatnio (testowaliśmy sygnał ze zwykłej anteny naziemnej i DVD) - kolory wporzo, czerń też, ale uważam że obraz z DVD jest za bardzo "rozmiękczony" (i nie jest to tylko moje zdanie; na wielu zagranicznych forach też na to narzekają), po prostu brak mu ostrości, szczegółów. Jak chcesz Panasa, to poczekałbym jeszcze troche i zastanowił się nad LX600, będzię na pewno lepszy

JVC X70 - wydaje mi się że jest to interesujący model i jestem nim całkiem zainteresowany, widziałem w MM i trochę się bawiłem - fajny design; problem tylko w tym, że nie za bardzo podoba mi się obraz na tym LCD; co prawda widziałem go tylko w MM, gdzie zapodany był jakiś kieprawy sygnał i faktycznie obraz był bardzo słaby, ale troche się boję o jakość panelu. Dodatkowo, kiki ostatnio nie wypowiadał się w dobrych słowach co do tego modelu, mówił jedynie o dobrym dzwięku, ale to mnie nie obchodzi tak bardzo jak jakość obrazu

Osobiście postanowiłem jeszcze trochę poczekać i jestem wstępnie nastawiony na trzy modele:
- Panasonic LX600
- Sony V2000
- Sharp GA9E
przy czym najbardziej jaram się na Sharp'a GA9E / GD9E i mam nadzieję że nowa matryca 6ms spełni pokładane w niej nadzieje :))

pozdro

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Loewe nie kosztuje tak dużo. Gra lepiej niż Panasonic . Obraz szczegółowy , wyraźny - no i to wyposażenie.
Bezsprzecznie lepiej jest zamówić pokaz. Bo porady są dobre ale uwierzyć najlepiej własnym oczom. Zawiedzionych kupujacych wcale nie ubywa.
Mało tego jest ich znacznie wiecej - wolumen sprzedaży.
JVC x 70 dał się poznać z wyjątkowego wyposażenia i możliwości.
Ale przecież jeśli chcesz zaoszczędzić albo dobrze ulokować kasę i uczucia do marki. Sprawdzaj wszystkie z własnego domowego sygnału. Nie ma lepszej formuły.
pozdrawiam

Do góry