jvc 32S60-problem

Bakrzych

New member
Witam Wszystkich!
Dzisiaj zauważyłem na swoim LCD pas tj. cień dosyc dobrze rzucający się w oczy, najlepiej widoczny na niebieskim ekranie ale przy oglądaniu kablówki również jest widoczny. Umiejscowiony jest w poprzek tv, mniej więcej na środku ekranu. Telewizor posiadam od lipca, także chyba raczej nic nie mogło ulec wypaleniu. Po odłączeniu wszystkich źródeł pasek jest nadal, czyli ewidentnie z tv jest coś nie tak. Czy ktoś miał podobny przypadek z tym LCD? Jak wygląda sprawa reklamacji?
pozdrawiam.

ravvv

New member
Mam to samo. LCD mam od czerwca. Na razie z braku czasu nic nie robiłem w tej sprawie. Planowałem się tym zająć w nowym roku.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
nie mieliśmy jeszcze takich zgłoszeń -proszę o zgłosznie do serwisu.
Proszę o dalsze informacje .
pozdrawiam

Bakrzych

New member
Witam!
Wczoraj tv pojechał do serwisu. Ciekawe co z tego wyniknie? Narazie co do serwisanta brak zastrzeżeń: rano telefon i wieczorem już LCD nie było.

pozdrawiam!

Bakrzych

New member
Okazało się, że w moim LCD został wymieniony panel na nowy. Czy to ma wpływ na działanie telewizora, czy są jakieś rodzaje matryc tzn. lepsze lub gorsze? Niestety jeszcze nie mogłem stwierdzić jak gra bo przywiozą mi go dopiero jutro.
pozdrawiam!

ravvv

New member
A mi w serwisie, po tygodniu badania, powiedzieli że to prawdopodobnie moduł sterowania i że sprowadzają nowy. Oczywiście nie wiedzą kiedy przyjdzie ani kiedy oddadzą mi telewizor.

Bakrzych

New member
Telewizor LCD + atena zbiorcza

Witam!
Telewizor po naprawie gra bardzo dobrze (żadnych pasków), a nawet panel jest jeszcze lepszy bo na tym wcześniejszym na czarnym tle było widać lekko lampe w prawym górnym rogu takie małe "słoneczko", a w tym nie zauważyłem.
pozdrawiam!

Do góry