Jeśli nie plazma TXP46g30 to jaki LCD 46"

kubapuch

New member
Witam,

Strasznie nakręciłem się na plazmę 46G30, ale ze względu na bardzo często pojawiające się informacje o buczeniu tych telewizorów muszę z niego zrezygnować. Oszalałbym gdyby podczas niezbyt głośnego oglądania (a głównie tak oglądam TV) rozpraszał mnie jakikolwiek bzyk.

Muszę w miarę szybko wymienić TV i bardzo proszę o pomoc.

Proszę o uwzględnienie tego, żeby ekran był za szkłem tak jak w plazmach (mam małe dziecko, które mimo starań dosyć ciężko upilnować). Nie jest to warunek konieczny, ale dobrze by było.

Poniżej checklista:

odległość od ekranu 3m
jak słońce świeci w pokoju - vis a vis ekranu. Klasyczne poludniowe swiatlo ;(. Istnieje możliwość opuszczenia rolety
Jak duży jest pokój ? 30m^2
jaki masz obecnie telewizor? SONY KV-32fx65E
jakie programy najczęściej oglądasz? filmy, sport i minimini ;)
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem? wieczorem
wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez ? delikatna kontra zza telewizora
wolisz obraz ostry czy łagodny ? łagodny
matryca błyszcząca czy matowa? proszę o sugestię
preferowana wielkość telewizora? 46
preferowana marka ? nie mam
jakie urządzenia będą podłączone ? dvd, laptop, hdd, appleTV
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 80/20
siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych ? na wprost
czy ważne jest wifi ? raczej tak
czy będziesz korzystać z widgetów ? nie wiem
czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? nie
czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? prawdopodobnie tak
czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami ? raczej tak ale niekoniecznie
ma mieć 3D ? nie
ma mieć slot na karty SD ? bez znaczenia
ma mieć tuner DVB-T ? TAK
jakimi złączami ?
jaki masz sygnał ? Cyfrowa naziemna DVB-T + Cyfra+
ile programów HD ? wg aktualnej oferty
ma stać czy wisieć ? stać
jaka klasa cenowa ? 3000 - 3500 brutto. Najlepiej gdyby kupujac na f-re VAT obowiazywala 2-letnia gwarancja zamiast rocznej rękojmi.

Mam nadzieję, że pomożecie.

Kuba.

don111

Banned
nie łatwiej przejść się do sklepu, włączyć tv, zmniejszyć kontrast na połowę (na max zawsze każdy będzie słyszalny) i posłuchać czy hałasuje ? innego wyjścia nie widzę, bo niestety nie ma szans na zakup podobnej jakości z LEDa o wielkości 46' za 3,5k

Do góry