Jeśli nie Denon 2930 to co?

quintuss

Member
Witam.

Chcę kupić dobry odtwarzacz DVD lecz Denon 2930 za około 2 tys. jest trochę za drogi. Proszę o propozycje dobrych playerów za nieco mniejsze pieniądze (do 1500 pln, może być taniej). Myślałem o Denonie 1940 za 900 ale podobno to żadna rewelacja. Czekam na Wasze typy.

Pozdrawiam.

quintuss

Member
Witam ponownie,

Playerek do ogladania filmów DVD, telewizor to Panasonic 42py85, do tego będzie Denon 2309 + Kef 5005.2. Nie zalezy mi na divx, muzyka bardzo sporadycznie.

rafal.b

New member
Ja bym był również za BD np. Denon 1800 lub 2500. Wydaje mi się że to dobry zakup.. Obraz genialny !! :) i płyty BD świetnie odtwarzają Ale tak jak zawsze uważam nic na silę a wybór należy do Ciebie :mrgreen:

quintuss

Member
Denon DVD-2500BT kosztuje 3,5 tys a Panas DVD 0,7 tys. Płyty blu drogie na razie a i sprzęt za rok bedzie tańszy.
Wracając do tematu, Panas S100 ma jakąś knkurencję w tej cenie?

Ostatnia edycja:

czesiukatana

New member
Mialem taki sam dylemat jakies poltora roku temu ;) i moim zdaniem przy tej wielkosci ekranu jaka masz 42" nie warto doplacac do denona. Ja osobiscie zakupilem yamahe s1700 i jestem bardzo zadowolony. Nowsze dvd (krecone lepszymi kamerami) przy dobrym kablu i upscalingu do 1080p sa bardzo blisko BD :) (zankomite przetworniki faroudja) S1700 juz raczej nie znajdziesz dlatego polecam nowszy model bodajze s1800...T Denon jest najlepszy ale roznice zauwazysz dopiero wtedy kiedy bedziesz uzywal projektora, wiec tak jak sam napisales nie ma sensu.

Ostatnia edycja:

quintuss

Member
Na stronie Panasonica jst sklep internetowy, wygląda na to że sprzęt mozna zamówić choć potwierdzę to telefonicznie dopiero w poniedziałek, cena 729 pln.

Tylko czy sprzęt OK, czekam na dalsze opinie forumowiczów...

LX50 jest do wzięcia za 999 pln na allegro, nie wiem czy warto dopłacać, lepszy jest?

armi

New member
Bez reklam
dokładnie
też bym wziął ps3

ale różne są preferencje - wg mnie dvd to już przeżytek i warto tą kasę jakoś sensowniej wydać.

chyba że Twoja sytuacja materialna jest very good i za rod dokupisz sobie dobrego playera do HD

quintuss

Member
Taki mam plan, za rok - dwa kupić playerka do HD, na razie filmy blue drogie więc nie ma co inwestować w HD. Mam duzo DVD i jeszcze chwilę potrwa zanim w gazetach za 10 pln bedą dawać fimy HD.

regius

New member
Kupiłem LX50 jakiś tydzień temu i muszę powiedzieć , że jak na razie sprawuje się ok.Służy mi on do oglądania Koncertów i słuchania muzy , zwłaszcza muzy bo pod tym kierunkiem szukałem DVD.Podłączony do wzmaka stereo gra naprawdę super (jak dla mnie , nie jestem maniakiem) boje się tylko jak zagra gdy podłącze go do amplitunera 5.1 (spodziewam się ,że kiepsko).
W sumie to tyle , jeśli jesteś świadom zakupu to powinieneś być zadowolony (też zastanawiałem się nad Denonem).
Co do obrazu to ciężko mi go porównywać do innych DVD bo w swoim życiu miałem ich 2 (i komputer) ale generalnie obraz jest dobrej jakości.

Pozdrawiam

Do góry