Jeden z dwóch, prośba o radę i opinię

milo936

New member
Witam wszystkich. :)

Chcę kupić TV, w grę wchodzi jeden z niżej wymienionych:

Panasonic TX 48as640e i Panasonic TX50as600e

Znam parametry i ceny WW jednak ciężko mi podjąć ostateczną decyzję. Nie zależy mi w najmniejszym stopniu na 3d ani dodatkowych funkcjach w smart TV. Głównym wymogiem jest niezawodność oraz dobra jakość obrazu. Tv ma służyć głównie do filmów i gier pod pc na hdmi. Dodam, że wielkość pokoju jest wystarczająca dla takich dużych TV. Wahanie wynika jedynie z obawy, że 640 ma ponoć słabo oświetlone narożniki i do tego boję się że ilość dodatkowych funkcji może mieć wpływ na awaryjność telewizora.

Proszę was o radę, bo nie chcę uzależniać zakupu od rzutu monetą:) Pozdrawiam.

digitalus

Banned
Witam.
Jesli 3 d nie jest potrzebne teraz i w przyszlosci to mozesz kupic as600.Co zyskujesz? lepszy poziom czerni w AS600. Ale troche gorsze katy boczne.
Kliknij na link nizej i pozostale linki w watku nizej.
http://www.hdtv.com.pl/forum/panaso...onic-tx-42as600e-a-panasonic-tx-42as500e.html
Opoznienia w grach od 30-40 ms czyli bedzie mozna grac bez problemu.
Do 40 ms jest wynik dobry.

Ja właśnie używam tego Panasonica tx 50as600 , przesiadłem się z 40" LG full hd , mogę smiało polecić ci tego Panasonica , jest kupa ustawień obrazu , nawet na standardowym ustawieniu jest bardzo dobrze , bardzo czytelne menu , szybki procesor YouTube chodzi szybko i nie zacina , wifi też działa super . Ogólnie na razie nie widze słabych stron , ja oglądam tv z kablówki multimedia , filmy z pendriva , i gram na xbox one

Ostatnia edycja:
Do góry