Jbl studio 290

Bipo

Active member
Bez reklam
Przy takiej muzie odsłuchaj sobie JBL studio 290 i będzie Pan zadowolony..;-) Tam Ci sub nie będzie potrzebny aby uzupełnić dół, a do Techno te kolumny są w sam raz..;-)

lobos

New member
Bez reklam
Mnie też się wydaje, że JBL 290. Nie są tak muzykalne i uniwersalne jak Dali Zensor 7, ale przy tym repertuarze będzie dobrze ;-)

Borixon

Active member
Bez reklam
Ja też bym tak stwierdził, nie słuchałem nowej serii Arena ale bazując na starszych tak mogę powiedzieć.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Bipo

Active member
Bez reklam
Twierdzisz że dali jest bardziej uniwersalne niż jbl ?

Dali zensor, jbl studio i np. klipsch to trzy kolumny o totalnie innej barwie dźwięku. Każda para z tej trójki inaczej zagra nie podobnie ale inaczej. Jednemu będzie się podobać dali drugiemu klipsch a trzeciemu jbl. To nie nie tak że jedne są złe a drugie ekstra grają. Są to kolumny grające pod określony gust klienta. Teraz pytanie w którym grupie ty jesteś, bez odsłuchu nikt tego za Ciebie nie stwierdzi...:sad:

lobos

New member
Bez reklam
Twierdzisz że dali jest bardziej uniwersalne niż jbl ?
Zdecydowanie. JBL nie są tak muzykalne. Do rapu gdzie podstawa to bas jak najbardziej, ale tu gdzie pojawia się wokal już mniej ;-) To zupełnie inne brzmienie.
Zensor również mają fajny dół a przy tym ciepły i przyjemny środek oraz wyraźne nie meczące wysokie tony.
Nadają się do wielu gatunków muzycznych.
To nie tylko moje zdanie, ale najważniejsze to wybierać pod siebie czyli swoje preferencje muzyczne i swoje ucho, które powinno być najważniejszym doradcą :)
Dobrze, że jest tyle różnie grających kolumn, bo każdy może wybrać coś dla siebie ;-)

Whiplash

New member
Bez reklam
Jedne i drugie kolumny sa to propozycje dla mas a więc z automatu muszą być wmiare uniwersalne. Z tym, że JBL prezentuje efekciarki styl grania, nie koniecznie nastawiony na muzykalność, szczegółowość.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Studio 290 i Zensor 7 to bardzo odmienne kolumny, fanowi tych pierwszych drugie nie przypadną do gustu za sprawą innego brzmienia i mniejszej mocy.

Borixon

Active member
Bez reklam
Hm fakt drogie nie są, namawialem go na monitory, bo blisko nich siedzi lecz pokój szeroki, kupił stx i moim zdaniem grają jedynie poprawnie, wszystko jest w miarę poukładane lecz pod żadnym względem nie ma wow, nawet takiego adekwatnego do ceny. Moim zdaniem na małe pomieszczenie i tu mam porównanie Zensory 3 grają lepiej.
Napewno bardziej szczegółowo i muzykalnie. A cena podobna.

Borixon

Active member
Bez reklam
Hm jest go sporo lecz wydaje mi się że trochę zbity i nie schodzi nisko, bynajmniej z tym amplitunerem stereo, czas nie pozwala wybrać się do nich z Cambridge'm.

Rafal7

Banned
Oj kolego kolego wiele się zmieniło, kiedyś tak było jak piszesz ale radziłes aby podbicia były w pozycji zero i żebym słuchał tylko z włączonyom loudness, właśnie tak słuchałem cały czas jak radziłes, teraz słucham bez tego loudness i pokrętła dalej w pozycji Zero :)

W ten sposób wzmacniacz jeszcze bardziej potrafi rozbujać kolumny.

Henry

Active member
Bez reklam
Kapusta, posłuchałeś w końcu czegoś czy dalej "w ciemno polujesz"?
masz w miarę przyzwoite kolumny, więc najlepiej jakbyś poszedł krok wyżej, jak w przypadku elektroniki ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Dla mnie osobiście bardziej JBLe, zwłaszcza nowa seria Studio, a Klipsche....hmmm nie dla mnie, raz, że za dużo plastiku, dwa- nie moje brzmienie ;)
...ale wiadomo, kwestia gustu :)

Do góry