Czy JBL ES30 lub L830 jako kolumny, które będą główną częścią zestawu audio 5.1, to dobry pomysł? Zastosowanie sprzętu: 30% kino domowe, 70% muzyka. W tej cenie są też JBL E80 ale nie potrzebuje tyle mocy w pomieszczeniu 2x3m, wole postawić na jakość dźwięku. Nie mam też za bardzo miejsca, żeby postawić kolumny o wysokości 1 metra, bo będzie się to wiązało z koniecznością podniesienia ekranu projektora lub jego zmniejszeniem - wolałbym tego uniknąć.
Z tego co widzę to większość zestawów kina domowego w okolicach 2-3 Kzł, opartych jest na 2 dużych kolumnach (np. JBL E80) + małe satelity, czy to ma jakieś uzasadnienie? Nie spotkałem zestawu opartego na kolumnach wielkości E30/ES30/L830.
W moim przypadku na początku L830 będą podpięte pod stary wzmacniacz Fonica 9014 (moc 2x35W, 8 Ohm). Za kilka miesięcy rozejrze się za współczesnym amplitunerem 5.1/7.1 + głośnik centralny i tylne satelity.
reyq
Z tego co widzę to większość zestawów kina domowego w okolicach 2-3 Kzł, opartych jest na 2 dużych kolumnach (np. JBL E80) + małe satelity, czy to ma jakieś uzasadnienie? Nie spotkałem zestawu opartego na kolumnach wielkości E30/ES30/L830.
W moim przypadku na początku L830 będą podpięte pod stary wzmacniacz Fonica 9014 (moc 2x35W, 8 Ohm). Za kilka miesięcy rozejrze się za współczesnym amplitunerem 5.1/7.1 + głośnik centralny i tylne satelity.
reyq