JBL ES PACK 5.0 czy JBL LOFT 5.0

kubus5

New member
Witam Serdecznie Forumowiczów
Przymierzam się do zmiany kolumn i chcę zakupić coś z JBLa. Wymieniam kolumny 5.0. Pokój mam 25m2. Amplituner Onkyo 609 i subwoofer ES150P. Patrzyłem pod kątem żeby dokupić do kompletu JBL do suba. No i dostępne są tylko ES i LOFT. Czy ktoś z forumowiczów ma może któryś z powyższych kompletów albo słyszał jak one grają. Bo niestety ale u mnie w mieście nie ma takiej możliwości aby odsluchać. Czekam na Wasze recenzje i sugestie. Chyba że macie jakieś inne propozycje zestawu 5.0 co fajnie zagra z tym co już mam. Pozdrawiam Kuba

jaco.37

Member
Bez reklam
U mnie 609 gra z JBL 250/tylko w kinie/ i Oli 4010.Jest naprawdę super.Ale teraz widzę że Rothy podrożały.Metraż mam podobny.Nie wiem na co się zdecydujesz ale nie bierz do tego Jamo 606/608.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeśli chcesz żeby kolumny były z tej samej stajni co sub to bym kupił zestaw Studio 190+130+120c. W podobnym budżecie godne uwagi to Oli40, MR6, rf62.

kubus5

New member
Studio już jest poza moim budżetem. Wystarczy tylko na Loft albo Es Pack. Nie ma nikogo kto posiada powyższe zestawy??? Żeby mógł się wypowiedzieć.

quasimodek

Member
Bez reklam
U mnie 609 gra z ES Pack 5.0 i jestem zadowolony. Nie jestem audiofilem ale też i słoń mi na ucho nie nadepnął. W muzyce jest super a w kinie jeszcze lepiej. Nie mam póki co suba ale na 20 metrach zestaw daje sobie radę i jestem bardzo zadowolony z zakupu. Sam jestem zdziwiony jakie ciśnienie i bas potrafią wytworzyć te głośniki. Średnie i góra na przyzwoitym poziomie. Loftów niestety nie słyszałem więc nie oceniam.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Jest test Loft 50 w miesięczniku "Audio" z października. Jak ktoś chce to mogę przesłać w PDF. Jak coś to podaj adres mailowy na PW. Dla mnie ES raczej do kina. Do muzyki bym wolał Studio 190 lub Loft 50.

kubus5

New member
U mnie 609 gra z ES Pack 5.0 i jestem zadowolony. Nie jestem audiofilem ale też i słoń mi na ucho nie nadepnął. W muzyce jest super a w kinie jeszcze lepiej. Nie mam póki co suba ale na 20 metrach zestaw daje sobie radę i jestem bardzo zadowolony z zakupu. Sam jestem zdziwiony jakie ciśnienie i bas potrafią wytworzyć te głośniki. Średnie i góra na przyzwoitym poziomie. Loftów niestety nie słyszałem więc nie oceniam.

Dzięki za opinie. U mnie jest 25 m ale mam suba ES150P to powinno też ładnie zagrać. Poczekam może jeszcze ktoś napiszę coś ciekawego

kubus5

New member
Odgrzewając temat jeszcze znalazłem takie zestawy:
1. KLIPSCH F10 C10 B20 5.0
2. WHARFEDALE DIAMOND 10.7 10.0 10CS 5.0
3. DALI CONCEPT 6 5.0
Co możecie powiedzieć o tym zestawach przy moim pomieszczeniu i tym co już posiadam? Warto się jakimś zainteresować czy pozostać przy JBL?

Do góry