ernet ja trochę o czym innym 
Bawilismy sie kiedyś sterami:Witam. Kupiłem sobie jbl 3.1 i mam problem z łącznościa bt z laptopem. Z telefone nie ma tego problemu łączy się i odtwarza dźwięk. Z laptopem tez się łączy ale nie przesyła dźwięku. Sytuacja ta występuje na dwóch pc dell i asus które posiadam oba pod Windows 10. Pożyczyłem jeszcze jednego lapka hp z windows 8. Tu sytuacja wygląda tak, że jest polaczenie i odtwarza dźwięk ale czasami przerywa. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją i jak jej zaradzić. Na infolini jbl twierdzą, że to wina oprogramowania laptopa, ale nie wiem czy im wierzyć. Mogę dokonać zwrotu do 14 dni ale trochę mi żal bo gra super. Proszę o pomoc , może ktoś wie jak temu zaradzić. Nadmienie i wszystkie 3 pc lacza się z innymi urządzeniami bt bez problemu.
Mam taki sam problem z TV Sony. Pytałem u dystrybutora JBL, to dostałem odpowiedź, że mój TV ma zbyt silny sygnał ARC, dlatego soundbar samoczynnie włącza się co jakiś czas (wyłącza się też samoczynnie po 10 min. braku sygnału).Wie ktoś jak spiąć tv soundbar i konsole razem?
tv - soundbar za pomocą hdmi arc<=>hdmi arc
konsola - soundbar za pomocą hdmi<=>hdmi in ?
w takiej kombinacji na tv mimo że pokazuje ze hdmi 2 jest wpięte nie włącza konsoli, jeżeli konsole bezpośrednio podepne pod tv to po kliknęciu w tv na hdmi 2 wyświetla mi ekran startowy konsoli i jest dobrze
a też zauważyłem że wyświetla co chwile na soundbarze PCM
Dodatkowo mam drugie pytanie czy ktoś wie jak wyłączyć soundbar żeby nic nie wyświetlało? Wyłączam tv i soundbar również gaśnie ale co chwile wyświetla się STNDBY, nie pomaga wyłączenie zasilania pilotem, jedyna opcja to wyjać z gniazdka wtyczkę...