Kiepskie zdjęcie, ale tak:![]()
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Byłem w Media expert posłuchać na tej dużej powierzchni i zrobiło na mnie wrażenie na to gość spadający mówi że mogę kupić i mam 14 dni na zwrot jeśli sprzęt mi nie przypasuje ( warunek : żadnych nawet delikatnych śladów użytkowania oraz karton w całości )
No to wziąłem... Testuję i stwierdzam że po że pięknym basem ten zestaw nie spełnia moich oczekiwań. Dużo słucham muzyki i brak średnich tonów to dla mnie dyskwalifikacja. Jeśli chodzi o filmy i oglądanie telewizji to jest to całkiem fajny sprzęt nawet na dużą ok 50m powierzchnie .
Czy kupno 5.1 czyli z tymi satelitkami może trochę rozwiązać problem średnich tonów? czy one powielają częstotliwości z centralnego.
To jest soundbar do kina domowego.
Średnie tony soundbar to od poziomu Bose, Kef, Paradigm.
Ale to nie ta klasa cenowa.
Do sub anic nie podepniesz. Po co chcesz to robić?A jeszcze mam pytanie . Czy istnieje możliwość podpięcia do suba głośnika innej firmy? Chodzi mi nawet po kablu .
Szukaj w ustawieniach karty graficznej i zmień na bitstream albo pcm z 2,0 (domyslnego) na 5.1.Witam wszystkich. Jestem od 2 dni szczęśliwym posiadaczem JBL Bar 5.1![]()
Mam jednak mały problem który może pomożecie mi rozwiązać.
Mam telewizor Samsung UE65MU7052 (do tych tv był dołączany moduł ONE CONNECT do którego wszystko podłączam)
Soundbar JBL Bar 5.5
Laptop Lenovo Y580
Soundbar mam podłączony do TV przez HDMI ARC. Laptop do TV podłączony kablem HDMI. Podczas oglądania TV lub Netflixa dźwięk z soundbara brzmi rewelacyjnie. Pilot TV sparował się z soundbarem i w tej kwestji nie mam żadnych zastrzeżeń.
Gorzej sprawa wygląda jak oglądam film z lapka. Wtedy dźwięk jest do bani. Nie czuje żeby był przestrzenny. W opcjach dźwięku w laptopie pokazuje mi że mam podłączone tylko 2 głośniki od TV i nie mogę tego zmienić.
Macie jakieś pomysły co zrobić żeby przy oglądaniu filmów z laptopa bardziej wykożystać możliwości soundbara?? (dodam że filmy oglądam w jakości 1080p 5.1 więc jakość jest chyba ok)
I jeszcze jedno. Jak podłączę do TV xbox 360 to jaki dźwięk będzie w soundbarze??
Z góry dziękuję za pomoc i sorki jeśli ten temat juź był ale przeczy tałem tylko pierwsze 50 stron tego tematu na forum![]()