Bawiłem się przez weekend BAR 9.1 podłączonym do 65c9, nic nie pierdzi, nie przerywa, nic nie trzeba resetować. Głośnością soundbara można sterować z pilota tv lub od soundbara.
9.1 obsługuje Dolby Atmos a 5.1 nie. Poza tym ma jakby solidniejszą konstrukcję. Na logikę też ponieważ ma więcej głośników to dźwięku będzie "więcej" (nie miałem jednak okazji słuchać Bar 5.1 więc może tam też jest już bardzo dobrze).kiki tak chodzi mi o Jbl 9.1. Więc mówisz, że Jbl zagra lepiej tak? Pod jakimi względami?
Jeszcze przy okazji chciałem podpytać czy bardzo duża jest różnica między Jbl 9.1 a 5.1 (z satelitkami)?
Ja co prawda testowałem z SONY XD8505 ale to bardzo podobny model i tutaj przy połączeniu przez HDMI można sterować dźwiękiem przez pilota TV. Również przy włączaniu TV soundbar sam się włącza. Oczywiście wyjście dźwięku TV ma być ustawione na urządzenie zewnętrzne.Witam. Mam przy okazji tego tematu pytanie odnośnie JBL 9.1, czy po podłączeniu do tv Sony Xf9005 będzie można sterować głośnością za pomocą pilota od telewizora czy taka możliwość jest jedynie z soundbarem od tego samego producenta?
To mój pierwszy post na forum, także witam wszystkich serdecznie.
Wczoraj kupiłem JBL 9.1, podłączyłem do TV LG 65UH950V za pomocą kabla HDMI. Oczywiście wejście wyjście HDMI Arc. Do kompletu mam podłączonego do Tv za pomocą HDMI nowego Xbox series X który wspiera obsługę Dolby Atmos.
No właśnie, w ustawieniach xboxa chciałem włączyć aby dźwięk w nowych grach które też wspierają atmosa był odpowiednio ustawiony i nie mogę tego zrobić. Wyskakuję komunikat jak na załączonych zdjęciach. Dotyczy to atmosa oraz DTS.
Najwyższa opcja która chodzi to DTS Digital Surround i po włączeniu tego trybu na wyświetlaczu JBL pokazuję DTS neural x.
To samo dotyczy Netflixa gdzie nawet nowych filmów nie odtwarza w Dolby Atmos.
Wszystko podłączone zgodnie z instrukcją. Czy tak ma być czy u mnie jest coś jest nie tak.
Oprócz tych niedogodności dźwięk jest bardzo dobry, bas wymiata! Wcześniej miałem soundbara LG Hs9, może był głośniejszy ale JBL ma zdecydowanie lepszą jakość dźwięku.
To mój pierwszy post na forum, także witam wszystkich serdecznie.
Wczoraj kupiłem JBL 9.1, podłączyłem do TV LG 65UH950V za pomocą kabla HDMI. Oczywiście wejście wyjście HDMI Arc. Do kompletu mam podłączonego do Tv za pomocą HDMI nowego Xbox series X który wspiera obsługę Dolby Atmos.
No właśnie, w ustawieniach xboxa chciałem włączyć aby dźwięk w nowych grach które też wspierają atmosa był odpowiednio ustawiony i nie mogę tego zrobić. Wyskakuję komunikat jak na załączonych zdjęciach. Dotyczy to atmosa oraz DTS.
Najwyższa opcja która chodzi to DTS Digital Surround i po włączeniu tego trybu na wyświetlaczu JBL pokazuję DTS neural x.
To samo dotyczy Netflixa gdzie nawet nowych filmów nie odtwarza w Dolby Atmos.
Wszystko podłączone zgodnie z instrukcją. Czy tak ma być czy u mnie jest coś jest nie tak.
Oprócz tych niedogodności dźwięk jest bardzo dobry, bas wymiata! Wcześniej miałem soundbara LG Hs9, może był głośniejszy ale JBL ma zdecydowanie lepszą jakość dźwięku.
Podłącz Xbox Series X bezpośrednio do Soundbara. Będzie ok.
Po ARC nie przeslesz atmosa, musisz miec eARC w TV i soundbarze