Jamo S 606 Hcs 3 czy c405???

artur-mazi

New member
Witam. Często pojawiało się pytanie na tym forum co wybrać: jamo 606 czy 405, nie było odpowiedzi więc ponawiam.U mnie będzie to podpięte pod Onkyo tx-sr607 pokój 25m2 film/muzyka(pop,rock)50/50, do tego oczywiście sub 200 lub 250 niektórzy mówią że 200 wystarczy inni nie. Z wypowiedzi na forum wynika że 606 ma słaby tył a jak jest z tym w przypadku 405? Zaznaczam że nie mam możliwości odsłuchania tych zestawów (w moim mieście nie ma takich sklepów) dlatego proszę o odpowiedz. Pozdrawiam

mat74

Well-known member
Bez reklam
szczerze mowiac nie slyszalem tych kolumn w pelnym zestawie, jednak ten co to napisal chyba nie za bardzo wiedzial o czym pisze....
"cicho graja" - a wlasciwie co on przez to rozumial ?! graja na takim poziomie wzmocnienia jaki podaje im amplituner... z takiego czy innego powodu....
"bas pudelkowaty" - ?! trzeba naprawde nie wiedziec o czym sie pisze jesli oczekuje sie dobrego basu z satelit w systemie kina domowego za te pieniadze....
nikt rozsadny niczego takiego nie oczekuje.....nie mowiac juz ,ze wedle THX wszystko ponizej 80hz przerzuca sie na subwoofer...
bas to jeszcze moze by jakis z tych "surround" wyciagnal ,gdyby do BD podlaczyl i porzadny sygnal podal......

janusz84

New member
Witam ja miałem podobny dylemat i wybrałem jamo c 405 zestaw 5.0 bez suba w parze z pioneer VSX 819. Pokój w którym stoi sprzęt ma 20 m2. Sprzęt jest używany 70% muzyka i 30% filmy. I muszę przyznać po upływie 2 miesięcy że był to świetny wybór ponieważ dźwięk cieszy a nie męczy słucha się z przyjemnością. Pionek ma wiele możliwości ustawień więc można go dostroić do swoich potrzeb i upodobań. A kolumny mimo małych głośników potrafią uderzyć potężnym basem i wcisnąć w fotel ;-).

franczesko23

New member
Witam ja miałem podobny dylemat i wybrałem jamo c 405 zestaw 5.0 bez suba w parze z pioneer VSX 819. Pokój w którym stoi sprzęt ma 20 m2. Sprzęt jest używany 70% muzyka i 30% filmy. I muszę przyznać po upływie 2 miesięcy że był to świetny wybór ponieważ dźwięk cieszy a nie męczy słucha się z przyjemnością. Pionek ma wiele możliwości ustawień więc można go dostroić do swoich potrzeb i upodobań. A kolumny mimo małych głośników potrafią uderzyć potężnym basem i wcisnąć w fotel ;-).

witam. mam możliwość zakupu zarówno Jamo S606 jak i C405. co prawda C405 są troszke drozsze, ale jesli naprawde warto to czemu nie? podkreslam ze narazie bedzie bez suba. czy fakt posiadania bocznych głośników przez 606 przemawia na ich konto w tej sytuacji?? no i sztampowe pytanie. które lepsze do słuchania muzyki przede wszystkim(płyty CD,koncerty dvd),ma to chodzic z yamaha 765,badz onkyo 607(pokój 18 m2) jesli ktokolwiek miał do czynienia z oboma zestawami, prosiłbym o opinie,kolega janusz84 widze ze chwali C405 :) dzien zakupu sie zbliza,a coraz wiecej niejasnosci.nie mam okazji odsłuchu.

marny_popis

New member
Dzięki za odpowiedź niestety kaska będzie dopiero w październiku także jeszcze będę się kontaktował co do ceny tego kompleciku, waham się między jamo c 405 a jamo s 606 do tego pionka chociaż wymiary przemawiają za 405 ale 606 ma dużo pochlebnych opinii, jak możesz coś poradzić w tej kwestii to będę wdzięczny

jotek75

New member
Posiadam zestaw Jamo C403, C401 + E7CEN + SUB 250 napędzane HK AVR-255. Czy jest sens wymienić podstawkowe C403 na C405? Sprzęt głównie używany do KD. Pomieszczenie do nagłosnienia to jakieś 20m2.

Do góry