jakość w obrazie panasonic e30e i sharp le830

morys

New member
Witam serdecznie!

Mam pytanie o subiektywną ocenę tych którzy potrafią takiej udzielić.

Mianowicie:

1. Panasonic l37e30e czy Sharp 40LE830 - oba tv m.in. na tej stronie w testach zostały wysoko ocenione. Ale czy ktoś może wskazać, który z nich oferuje lepszą jakość obrazu? Może w ogóle różnica w obrazie nie jest zauważalna? Wiem, że tv różnią się wielkością (i ceną) ale te 3 cale zasadniczej różnicy przecież nie robią. O ich multimedialności wiem tyle ile np. ze specyfikacji. Po prostu interesuje mnie w tej chwili jakość obrazu. Dla kablówki upc sd+hd.

2. A może nie warto przepłacać i zamiast sharpa 830 wybrać LE630? Chodzi w dalszym ciągu o jakość obrazu? Czy są jakieś różnice istotne między nimi?

Może się wypowie osoba dokonująca testów?

Dziękuję za ewentualne sugestie

morys

New member
Dzięki kiki za błyskawiczną odpowiedź!

A drugi punkt? Sam gadżet 3D dodam nie ma dla mnie istotnego znaczenia.
Po prostu skoro LE830 jest taki dobry w odbiorze to czy LE630 (pozbawiony gadżetu 3d) też jest taki czy jednak lepiej odbiera 830tka i dlatego warto do niej dopłacić te parę stów więcej?

Karpaj

New member
Bez reklam
le830 ma zupełnie inną matrycę ( quatron), szybszy panel, lepsze kolory, lepsze skalowanie - ogólnie zdecydowanie lepszy model, do którego warto dopłacić, gdyż zmiany są zauważalne gołym okiem.

ichris

New member
630 to to samo co 730 tylko 730 ma 3D czy są jeszcze jakieś różnice?

Jakbym był handlarzem to też bym pisał, że bym dopłacił ;)

Ostatnia edycja:

paeru

New member
Bez reklam
630 został wykonany przez Philipsa, jeśli mówimy o modelu LE (nie LU, czy LX) to będzie bardzo dobrze świecił - te dwa dziwnym trafem mają gorsze kąty i świecą ciemniej. Dodatkowo ma pełną przeglądarkę internetową + aplikacje, nie ma 3D.

732 świeci gorzej - przede wszystkim ma gorsze kąty patrzenia, z internetu ma tylko youtube'a, jest gorzej wykonany - przede wszystkim beznadziejne umiejscowienie gniazd. Lubi się przycinać i ma tandetne menu. Posiada 3D, zrobił go Sharp - który ewidentnie postawił na duże ekrany i poza starszą serią 830 nie ma za bardzo czego zaproponować w niższym segmencie...

ichris

New member
Mnie bardziej chodziło o 730 a nie 732. Chyba starszy model.

Jeśli 730 jest też słabszy to lepiej brać 630E bo na 3D aktywnym i tak mi nie zależy? I najlepiej brać LE a nie LU, czy LX?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Grzecznie mówiąc ma wszystko lepsze. Mam go w domu więc dokładnie wiem co i jak i też długo wybierałem (Sharp LE830).

paeru

New member
Bez reklam
Mnie bardziej chodziło o 730 a nie 732. Chyba starszy model.

Jeśli 730 jest też słabszy to lepiej brać 630E bo na 3D aktywnym i tak mi nie zależy? I najlepiej brać LE a nie LU, czy LX?

732 to to samo, tylko że z tunerem sat. Generalnie 730 i 732 są słabe. LE 630 dużo lepszy.

A jeżeli jesteś w stanie dopłacić, to tak jak pisze kiki - 830.

ichris

New member
Dzięki wielkie paeru :)!

Mam jakieś 2700 na TV i to jest maxx więc 830 odpada:/ Dzięki, będę szukał 630E :) Ewentualnie jeszcze zobaczę jak śmigają Panasy 42ET5 i 47E5E bo one mieszczą się w moim budżecie.

Do góry