Jakosc obrazu z odtwarzaczy HD

cezary69

New member
Bez reklam
Mówiłem o Mbox 3150 :) chociaż one środki mają takie same tylko obudowa jest inna no i w 3150 można dwa dyski zamontować. Jeden na stałe w środku, a drugi w kieszeni. Jednej rzeczy, której mi brakuje to opcji nagrywania z dowolnego źródła, ale przejrzałem trochę i raczej ciężko coś z tą funkcją znaleźć.

Load_Error

New member
load error piszesz takie bzdury że załamać się idzie - ustaw poprawnie tego laptopa z telewizorem bo nie ma szans żeby sam tv zaoferował lepszą jakość
któryś z elementów się z ciebie ewidentnie nabija na ty dajesz się wkręcać

Generalnie zasada jest prosta - z każdego z tych urządzeń obraz powinien być idealnie odtworzony i bit do bitu przesłany do tv(i tak w 99% jest) - niestety co z tym zrobi tv to już nie wiemy :)

Idealnie zdeformowany poprzez setki tranzystorow ...
Za wyswietlanie obrazu w laptopie, komputerze stacjonarnym, odtwarzaczu HDD czy tez CD-DVD odpowiedzialny jest uklad elektroniczny ?
Jesli tak to idac dalej tym tropem jest wiele ukladow i jeden drugiemu nie rowny, a juz z pewnoscia tanie grafiki w laptopach.
A propo kart graficznych, swego czasu w testach jakosci obrazu na pierwszym miejscu wymieniany byl Gainward

Vaderus

New member
Bez reklam
Idealnie zdeformowany poprzez setki tranzystorow ...
Za wyswietlanie obrazu w laptopie, komputerze stacjonarnym, odtwarzaczu HDD czy tez CD-DVD odpowiedzialny jest uklad elektroniczny ?
Jesli tak to idac dalej tym tropem jest wiele ukladow i jeden drugiemu nie rowny, a juz z pewnoscia tanie grafiki w laptopach.
A propo kart graficznych, swego czasu w testach jakosci obrazu na pierwszym miejscu wymieniany byl Gainward

50% prawdy - bity rzeczywiście przesyłane zawsze są te same niezależnie od urządzenia. Problem jest w algorytmach dekodowania strumienia danych do tych własnie bitow i stad potrafią być ogromne różnice w jakości.

pkomp

New member
jak najbardziej układy elektroniczne - wszystkie zarządzane odpowiednimi komendami w postaci programu(kodeka) - i tak naprawdę różnica istnieje właśnie w kodeku i algorytmach - czemu wspomniałem o realteku i sigmie?bo kodeki zmieniają się bardzo rzadko i są takie same praktycznie u wszystkich producentów NMT...więc różnic nie będzie :)

gainward był podobnie jak matrox - ale NA WYJŚCIU VGA czyli analogowym
w przypadku wyjść cyfrowych z każdej karty sygnał powinien być identyczny

Do góry