jakość n-ki (nBox)

Gucio50

New member
Bez reklam
Odnoszę wrażenie, ze powolutku, jakby małymi kroczkami, z miesiąca na miesiąc, spada jakość obrazu nawet HD w n-ce

Nie wiążę tego z nowym softem decoderów. Mam bowiem i dekoder(Tv w sypialni) oraz rekorder (telewizor w salonie).

Na obu jest jednakowo słabo. :p Parę miesięcy temu obraz ze studia na kanale nSport był taki, że widać było kazdy włosek na głowie dyskutujacego.

Teraz jest niewiele lepiej niż na TVN-24 :(

Czy to po "troszeczku" tak by nie zszokować od razu, nka zmiejsza, np ze wzgledu na koszty, BitRate przepływnosci kanałów.

Sądziłem że za jakiś czas TVN-24 będzie w HD.

A tu ze smutkiem stwierdzam, że kanały HD "zmierzaja" do SD. W tym i DiscoveryHD,
który wg mnie wyraźnie ustępuje nadajacemu czasem takie (te same) same filmy o przyrodzie jak Astra HD Promo

Dzieje sie to nieznacznymi kroczkami, ale teraz już to widać

Może nie mam racji??? :confused: Oby!

Swego czasu, gdzieś w grudniu 2006, namówiłem sąsiada fana sportu na nkę. Przychodził zachwycony jakosćią HD w nSport. Rozumiał, że jak materiał jest SD to nie ma co oczekiwać cudów. Teraz nie radzę go słuchać. Posługuje się słownictwem, które określiłbym jako "słownictwo z filmu Psy albo innego filmu z Bogusiem Lindą" :)

Ostatnia edycja:

AWGUST72

Klub HDTV.com.pl
VIP
Gucio50 napisał:
Odnoszę wrażenie, ze powolutku, jakby małymi kroczkami spada jakość obrazu nawet HD w n-ce

Nie wiążę tego z nowym softem decoderów. Mam bowiem i dekoder(Tv w sypialni) oraz rekorder (telewizor w salonie).

Na obu jest jednakowo słabo. :p Parę miesięcy temu obraz ze studia na kanale nSport był taki, że widać było kazdy włosek na głowie dyskutujacego.

Teraz jest niewiele lepiej niż na TVN-24 :(

Czy to po "troszeczku" tak by nie zszokować od razu, nka zmiejsza, np ze wzgledu na koszty, BitRate przepływnosci kanałów.

Sądziłem że za jakiś czas TVN-24 będzie w HD.

A tu ze smutkiem stwierdzam, że kanały HD "zmierzaja" do SD. W tym i DiscoveryHD,
który wg mnie wyraźnie ustępuje nadajacemu czasem takie (te same) same filmy o przyrodzie jak Astra HD Promo

Dzieje sie to nieznacznymi kroczkami, ale teraz już to widać

Może nie mam racji??? :confused:

Niestety ,pomimo moich początkowych 'zachwytów" nad N-ką ja też w ostatnich dniach zauważam pogorszenie jakości programów .Co dziwne nie ma to odzwierciedlenia ani w podawanej sile i jakości w zakładce DIAGNOSTYKA.Jeżeli dalej tak bęzie + brak zauważalnej oferty proramowej to ITI będzie traciło klientów .

POZDRO

Gucio50

New member
Bez reklam
AWGUST72 napisał:
Co dziwne nie ma to odzwierciedlenia ani w podawanej sile i jakości w zakładce DIAGNOSTYKA.Jeżeli dalej tak bęzie + brak zauważalnej oferty proramowej to ITI będzie traciło klientów .

POZDRO

Pewnie nka nie będzie nic tracić, bo NIE MAMY gdzie iść. Niedawno czytałem, na tym forum zresztą opinię o HD Cyfry+ :grin:

Wg tego co pisali koledzy, nie mamy na co sie skarżyć. :mrgreen:

Może nka da w porządnej jakości HD TVN-24 za np 10zł miesiecznie. Ja zapłacę :confused:

Do góry