Jakiej długości może być kabel Euro

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Wybrales najstarsze i nienajlepsze polaczenie. Dlaczego nie podlczysz HDMI lub Component? Miałem kiedyś 5 m profigolda i laczylem nim stare kino domowe. Było więcej niż dobrze, w porównaniu do rownie dobrego Componenta nie widziałem zadnej roznicy. Ale nie wiem jak będzie z kablem za 50 zl i 10m?
Nie wiem jakie sa ceny, ale Vivanco to nienajgorsza marka, al. jeśli jest to kable najwyższej serii, jak chwali się sprzedawca, to zbadaj czy to nie podroba. POdejdz do MM, Saturna i zobacz ile powinien kosztowac.
http://www.ceneo.pl/13585390
Ostatnio na Allegro masa podróbek.

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Najdłuższy kabel euro jaki widziałem miał 15 metrów przy takiej długości ważne aby przewód był ekranowany

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Trochę cienkie druty maja te kableki. Jeśli nie chcesz inwesowac w kable, to powinno być OK. PAmietaj, żeby wyprowadzić tez dźwięk.

JackS.

New member
Bez reklam
Z HDMI mają dekodery gdy się weźmie pakiet z kanałami HD, a że tych kanałów HD jest tyle co kot napłakał to sobie darowałem i dlatego jest bez HDMI.
Aktualnie w UPC mają coś około 28 kanałów HD. Ile musieliby mieć, aby Ci się opłacało?
A w ogóle to po co kupiłeś telewizor LEDowy? Do kanałów SD najlepsze są kineskopowe...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja mam UPC i kanalow HD jest sporo, jestem zadowolony. Obraz na BBC - swietny, generalnie nie jest zle, a czasem nawet lepiej jak dobrze.
Nie wyobrazam sobie dzis kablowki bez tych kanalow, szczeglnie posiadajac tv HD. Laczyc to scartem, jak dla mnie archaizm.

MrBen

New member
Tak tylko że to było 3 lata temu i wtedy nie było tyle kanałów HD. A gdzie ja napisałem że ja narzekam na obraz SD ?? i jak już w dzisiejszych czasach t
telewizory nie służą tylko do oglądania tv

PeteShadow

New member
Bez reklam
Przecież to żaden problem dostać od UPC dekoder HD. Od trzech lat masz wciąż w UPC ten sam pakiet? W takim razie na pewno przepłacasz. I jeszcze chcesz inwestować 160zł w analogowy kabel?!? To się kupy nie trzyma.

Do góry