Jakiego kupić LCD? Jeśli ktoś nie wybrał jeszcze marki

KTóRY BYś WYBRAł LCD ?

• Total voters
    0

pandzik

Member
Bez reklam
chciałem podziękować w tym miejscu... :)

... za wszystkie rady i wogóle...

oczywiście życie płata nam figle i kupiłem z żoną zupełnie co innego niż mieliśmy w planach.
Dziś wybraliśmy się do Saturna, raz wtóry , i wyjechaliśmy z niego z sony'm... :)
Kina, które sobie upatrzyliśmy, niestety nie było. Tzn było, tylko że wystawowe , 3 miesięczne, :)... zrezygnowaliśmy...
Ale od czego mamy kolejne centrum handlowe - tam trafiliśmy na to kino i wszystko skończyło sie happy endem...
Tzn, nie do końca, bo w komplecie nie ma kabla hdmi - ale to już zupełnie inna historia...

Aha, sprzęt się ładnie komponuje z meblami w salonie i wogóle... podobno, ja tam nie wiem... ;)

iwi1

New member
Jeszcze tylko pytanie o matryce. Czy Panasonic 32LE60P ma matryce porownywalna z Samsungiem 32R71B,32R72B?? Jesli tak to jutro jade kupic bo pojawila sie fajna oferta za 2990zl. Samsung ma matryce S-PVA. Czy ten 32LE60P tez ma matryce S-PVA? Na stronie Panasonica jest napisane, ze 32LX60P od 32LE60P roznia sie kontrastem i brakiem jednego wejscia HDMI. Za to ten LE ma dodatkowo wyzsza rozdzielczosc po HDMI.
Czy ma skanowanie progresywne? Bo na stronie Panasonica nic na tem temat nie ma.

Ostatnia edycja:

pandzik

Member
Bez reklam
iwi1 napisał:
Jeszcze tylko pytanie o matryce. Czy Panasonic 32LE60P ma matryce porownywalna z Samsungiem 32R71B,32R72B?? Jesli tak to jutro jade kupic bo pojawila sie fajna oferta za 2990zl. Samsung ma matryce S-PVA. Czy ten 32LE60P tez ma matryce S-PVA? Na stronie Panasonica jest napisane, ze 32LX60P od 32LE60P roznia sie kontrastem i brakiem jednego wejscia HDMI. Za to ten LE ma dodatkowo wyzsza rozdzielczosc po HDMI.
Czy ma skanowanie progresywne? Bo na stronie Panasonica nic na tem temat nie ma.

LE60P jest gorszym modelem panasonica, gorszym od LX60P.
Myślę, że nie ma co go porównywać do R71B.
A cenę poniżej 3000 to już w każdym markecie znajdziesz...
;)

iwi1

New member
Witam. Bylem dzisiaj po tego LE60P, ale sprzedawca w EURO mi go odradzil. Powiedzial ze on jest duzo gorszy nawet od Samsugna 32R32B. No i znowu klopot. Chyba jednak poczekam, az minie boom gwiazdkowy na tego r71. Albo doloze jeszcze z 1500zl i kupie TV projekcyjny jak nie stanieja te Samsungi.
W kazdym razie bede sledzil dalej grupe i moze cos nowego sie wykluje. W lutym maja otworzyc M1 kolo Zakopianki w Krakowie i moze beda jakies okazje z tego tytulu :)

konstant

New member
TV glownie do X360 - krotka pilka
Samsung 32R71 czy Amoi Elite LC32T1E ?

Wazna jest dla mnie tez niezawodnosc sprzetu i ciekawi mnie jak wyglada sprawa awaryjnosci w Amoi..

Pomocy

Rewel

New member
Jaki LCD 37 albo 40

Mam pytanie do osób znających się na TV jaki TV 37 40 cali wybrać oglądałem tu różne tematy i co temat to coś innego. Co polecilibyście tak by jakość pogodzić z ceną.
Tv do cyfry i dvd

konstant

New member
N71 vs. M61

Witam!
Ktory LCD brac?
Nowy N71, z ktorym non omen pojawiaja sie niestety problemy (fukncja DD oraz z pol. przez VGA z x360)
czy sprawdzony, jednak troszke starszy model M61 . ?
Cena podobna, ale N71 mam na miejscu.

Potrzebuje szybkich rad.

kamil

New member
Ludzie , opanujcie się ! 3 strony już przeczytałem i cały czas lament co wybrac za tyle a za tyle....czy ten jest lepszy od tego....

To forum jest tak wspaniale skonstruowane, że zostało podzielone na działy - rodzaje sprzętu. W każdym dziale jest kilkanaście - kilkadziesiąt postów tematów dot. konkretnych TV. Zadajcie sobie troche trudu i zacznijcie czytać.

Jeżeli kilkanaście osób zaczyna o cos pytać to nikt ze starych forowiczów nie jest w stanie nadążyć z odpowiedziami dla Was.

godula-abc

New member
Ja to forum już czytam tydzień i nic nie znalazłem:((
Pytałem o Samsunga 32R32B
i nic się nie dowiedziałem.
Kupiłem go wczoraj i powiem że go raczej w poniedziałek oddam.
Nie znam się na sprzęcie, a żona chciała LCD do sypialni więc murzyn poszedł i kupił.

Ja tam na nim widze tylko kropki:pP
Do mojego starego Panasoniica to sie nie równa nawet:p

Ale problem w tym że :
jest w sypialni
łózko ma 2 metry, od łóżka do ściany jest ok pół metra, więc na te 32cale to może być za blisko.
Sygnał mam z kablówki i tylko do tego go potrzebuje.
W minimalnym stopniu do DVD.

I nie wiem co zrobić, oddac go, kupić inny (jaki???) czy może zmienić sygnał:pPPP

Śledzenie forum nie jest mi obce , ale trudno czytac posty z lipca, siernia, przeciez to było wieki temu i na dzień dzisiejszy jest to wielce nieaktualne, bo co było dobre wtedy, to teraz ma już prawie każdy LCD.

Więc co mi doradzacie, co mam zrobić???

abaddon

New member
LCD do 2500

Szukam LCD do 2500 i kompletnie nie wiem co wybrać:)

Powinien miec 26-27", widescreen, 1366x768, podłączona do niego będzie kablówka i komputer (ale jako 2 monitorek)

Jakie modele mam wziąść pod uwagę?

pandzik

Member
Bez reklam
W tej cenie masz do wyboru tylko Lg i Samsunga. - najniższe modele.
Dorzuć 100 zł a możesz miec Panasonic TX-26LX60 albo Sharp LC-26SA1E

torrentusiak

New member
LCD monitor czy tv do 2000zl

Witam, chcialbym dokonac zakupu jakiegos LCD, ktory ma byc uzywany na pewno (w przyszlosci) do ps3. podlaczylbym tez albo do TV albo do PC i zastanawiam sie co wyrzucic, czy moj 15" NEC'a(lcd do kompa) czy 21" Panasonic (do tv).
Nie wiem jeszcze jakie sa roznice pomiedzy elcedekami ktore sa sprzedawane jako TV a tymi ktore sa monitorami.
Teraz postaram sie strescic moje zachcianki i krotkie info:
-po pierwsze co lepiej kupic, czy monitor czy tv,
-odleglosc miedzy ekranem a moimi galami bedzie wynosic od 1,5m do 3m
-mam do wydania 2000zl + ewentualnie jakas stowke albo dwie moge wyskrobac
-chcialbym w miare jak najwieksza przekatna, ale wiecej niz 26" chyba odpada, wiec miedzy 21" a 26"
-czytalem o Samsungu Syncmaster 215TW, ktory kosztuje ok 2000zl i ma swietne parametry ale ma tylko 21"

Prosze o jakies porady i propozycje.

edit:
zauwazylem jeszcze takie cuś : Acer AL2416Ws ma 24"

Ostatnia edycja:

jarwisz

New member
Bez reklam
witaj
po pierwsze są to dwa różne monitory o zasadniczo różnych parametrach
wszystko przemawia za Acerem oprócz ceny ale tylko 200zł różnicy

tu nie ma nad czym się zastanawiać - bierz Acera
1.lepsza matryca
2.lepsza rozdzielczość
3.lepszy kontrast
4.lepszy czas reakcji matrycy

nad czym tu się zastanawiać

pozd

torrentusiak

New member
Ciekawe tylko jak w praktyce wypada ten Acer, fajnie ze ma 24" ale chcialbym porownac sobie te dwa modele.

Tak czy inaczej, jak ktos moze odpowiedziec mi na reszte pytan, bylbym wdzieczny.

jarwisz

New member
Bez reklam
nie wiem o co jeszcze pytasz:
jak o to jaka jest różnica między LCD a monitorem - to prawie to samo.
Rożnica jest zasadnicza - jedna - podłączasz LCD do PC i tu nie zawsze możesz mieć obraz - musisz go sobie ustawić a tu mogą być problemy.Poza tym LCD ma tuner TV a monitor nie /chyba że sprawisz sobie to co ja 931MP Samsunga/.

zastanawiam sie co wyrzucic, czy moj 15" NEC'a(lcd do kompa) czy 21" Panasonic - ja bym wyrzucił to i to z tym że Nc może Ci sie przydac do ustawienia obrazu w LCD jak będą problemy /patrz punkt 1/

kolega ma Acera 19" i jest z niego bardzo zadowolony - tak więc bez obaw z Acerem tym bardziej że ten jest nowszy i lepszy.

pozd

Do góry