TV dla rodziców i o co chodzi z byciem niebieskim
Witam uprzejmie.
Poszukuje telewizora dla rodziców.
Tak więc:
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? - około 16m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? - około 3,5 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? - 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? raczej na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? - stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? - dość mocno. patrząc na TV okna po lewej stronie - południe
7.Jaki masz obecnie telewizor ? - jakiś LCD samsung 32 cale series 6 chyba
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? - dobry obraz i dźwięk

jakieś multimedia, smart TV, dobrze jak by był ładny, może jakaś funkcja żeby pokazywać rzeczy z tabletu albo telefona, zdjęcia z USB, bezawaryjność, może lepsza gwarancja
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? - TV cyfrowa Vectra, WiFi
10.Jakie urządzenia ? - brak
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? - sporo, pewnie koło 10
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? - nie wiem, żeby jak najmniej blików łapał od okna
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? - to co w Vectrze, jak jest to w HD, 1, 2, TVN i takie tam trochę sportu
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? - nie jakoś specjalnie wiele, mógł by mieć skypa
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - chyba nie chyba że się będzie dało w jakieś Androidowe za pomoca telefona/tableta/pilota
16.Preferencje co do marki ? - nie
17.Preferencje co do wielkości ? - około 50 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? - smużenie, zacinki, wolne działanie
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? - dzień i wieczór tak do 23 pewnie
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? - około 3000 jak by co można trochę dodać albo odjąć

21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? - nie musi, obojętne
Telewizor dla teściów, ale ich lubię :bober: więc proszę o jakieś fajne modele

Z tego co się orientuje to nie LG ( nie mam pojęcia czemu nie, mi tam się podobają no ale ...)
W Euro wciskali im jakiegoś Panasonica za 2999 przecenionego z 3199 i się im podobał ale nie wiem co to było, a do tego nawciskali im tyle ubezpieczeń i innych pierdół, że za telewizor plus pierdoły wyszło 4400....MASAKRA JAKAŚ
Dobrze by było gdyby była możliwość rat sensownych ale nie jest to wymóg konieczny.
I o co chodzi z byciem niebieskim i jakimiś lepszymi cenami w związku z tym?