Dziękuję za odpowiedź. Philips raczej odpada, 65c845 i 75c745 brałem pod uwagę i w sumie nad nimi najbardziej się zastanawiam, 65c855 jest już dostępny??? I mieszczę się w budżecie???W Twoim przypadku wybrałbym już zakup w technologii mini led , czyli
Dla członków forum masz specjalne oferty plus dodatkowo do każdego pakiet gratisów o wartości 500 zł
- 65C805
- 65Pml9008
- 65C845
- 65C855
Z modeli 75" - 75c745 za 4899 zł na mayrycy VA 144Hz - z pełnym pakietem gratisów dodatkowo.
Trochę jednak poza budżetem, a i do TCLa nie jestem przekonany (opinie również poniekąd potwierdzają obawy).To mocno nie poszalejemy:
Plus dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł dla członków forum.
- 75PUS8546
- 75V68 - nowy model
Sprawdź sobie tego TCL o którym pisał @kiki i Hisense 65u7kq. To jest ta sama kategoria cenowa. Każdy wybierze oczywiście to co mu odpowiada. Niestety, nie zawsze jest tak jak pisze @kiki, ale tak jest z reguły że każda sikorka woj ogonek chwali. Wystarczy przejrzeć forum i zobaczyć co piszą użytkownicy. Takich jak ja czy innych nie posiadających, faktycznie tak jak pisze @kiki nie brałbym pod uwagę, bo nie mamy i nie będziemy obiektywni w ocenie, ale z drugiej strony w ocenie brałbym pod uwagę fakt, że on sprzedaje. Może być tak że będziesz należał do grona osób zadowolonych, więc jak to pisze kolega sprzedający i jednocześnie gospodarujący tym forum - przekonaj się na własne oczy. Tak btw, popatrz czy w Twojej okolicy nie ma Media Expert. Oni potrafią mieć obydwa. Zwróć uwagę na płynność działania menu i aplikacji na obydwu telewizorach, bo obraz będzie podobny.Przeklejam mój post z tematu TCL, może tu prędzej ktoś doradzi
Witam serdecznie. Jestem tu nowy, a generalnie założyłem konto tylko by uzyskać jakaś pomoc w wyborze TV, bo widzę że jest tu sporo ludzi z doświadczeniami
Zastanawiam się nad telewizorem do 4500-4600 i ma to być 65cali, matryca 120hz do konsol ps5 i XsX oraz serwisów wszelakich. No żeby ładny obraz był itp
I tak po wielu dniach poszukiwań stanąłem przed wyborem spośród kilku modeli:
LG 65qned823re
Samsung 65q77C
Samsung 65q80C
Phillips 65pus8818
Hisense 65e7kq pro
Dziś zainteresowałem się TCL C805, który na papierze wygląda wprost kapitalnie i cenę ma atrakcyjną na dzień dzisiejszy. Poprzegladalem i praktycznie w każdym rankingu są TCL, o samym 805 pozytywne testy. Ale komentarze od ludzi już nie napawają optymizmem.
Naprawdę jest tak źle z tym softem Tcl i czym to się objawia?
Co byście doradzili? Może jakiś inny model?
Ja ogólnie nie mam też aż takiego oka do szczegółów
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Adrian!
Dobrze kombinujesz. Prawdę mówiąc, strasznie to męczące. To jest pogoń za czymś. Czego oko nie wyłapie w casualowym oglądaniu. Osobiście, gdybym miał opierać swoje codzienne doświadczenie użytkownika o system smart tv wbudowany w TV, nigdy nie wybrałbym ani Sony ani TPV (chiński producent metkujący swoje produkty logiem Philips), czy TCL, które to telewizory oparte są na Googlu. Brałbym kolejnego Panasonica albo właśnie Hisense. Inna sprawa, że pod kątem płynności systemu TCL wypada najsłabiej z w/w trójki. Co więcej pakuje przy jaslabsz procesorze najnowszą iterację Google TV (12). Całe szczęście mam pudełko z logiem jabłka i nie przejmuję się telewizorem. Idź i pobaw się menu dowolnego TCL i dowolnego Hisense na Vidaa i napisz tu na wątku jak widzisz różnicę.Właśnie to mnie trochę przeraża, bo wydaje mi się że tych negatywnych komentarzy odnośnie TCL jest ogólnie w internecie sporo.
U mnie w miejscowości nie ma tego mini Leda, ale np widziałem tego full array C745 i obraz bardzo mi się podobał mimo iż stał obok OLEDa od LG.
Z jednej strony jak wydaje kasę to chciałbym mieć jak najwięcej rzeczy typu Dolby Vision, Atmos, jakiś HDR który nie będzie tylko napisem na pudełku.
A z drugiej sam nie wiem czy moje oko wychwyci te wszystkie bajery
a Tutaj jeden ciekawy wątek. Jeśli ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem i łączyć kropki, ten będzie wiedział. Huawei, Tik-Tok, czym dalej zaskoczą nas w szpiegowaniu cjlhinscy przyjqciele? TCL, Hisense a moze TPV?