Jakiego kupić LCD? Jeśli ktoś nie wybrał jeszcze marki

KTóRY BYś WYBRAł LCD ?

• Total voters
    0

tko

New member
O, dzięki za info. W takim razie może poczekam i trafi się TCL 55C835 w tej kwocie. Telewizory zmieniam rzadko, więc może warto dopłacić do wyższego modelu lub do tego Sony:unsure:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dla członków forum masz już dobrą ofertę i z pakietem.
Jeśli masz na dopłatę to kłania się OLED TV.

Holyfire

New member
Bo obojętnie jaki model jakiej firmy - ale warto sprawdzać przed zakupem.
i czy IPS czy VA - nie ma znaczenia.
Jak jest źle podświetlona matryca - to jest żle i tyle.
Model 8807 jest na VA.
Aby na pewno na VA a nie na IPS? W wątku o tym modelu w tym rozmiarze (75") była mowa wyłącznie o IPS i to wzbudziło moje obawy. Sprawdzić to dopiero będę mógł po przyjechaniu sprzętu jak zamówię wysyłkowo. W sklepie (euro/media) i tak mi raczej nie przyniosą nówki z zaplecza i nie zaprezentują...czy się mylę? Zresztą mam 14dni na sprawdzenie i ewentualną rezygnację przy zakupie internetowym co jest zdecydowanie lepszą opcją na podjęcie ostatecznej decyzji

TCL - jakoś nie mam przekonania do tej marki ale Internet ma dobre zdanie o tych TV w zakładanym przeze mnie budżecie
Samsung - tutaj ceny widzę poszybowały w większości sklepów z ~5800 na ~6700 do nawet 7600 i to w promocji oO ale ma Tizena, wolę Androida :)

To jeszcze pytanie - Czy w perspektywie 2-3 miesięcy pojawi się coś ciekawszego, jakieś wyprzedaże na horyzoncie? Kusi mnie to Ambi bo miałem przez klika lat i było to świetne, to przy 75" vs 55" będzie jeszcze bardziej efektowne :)

cyment

Member
Aby na pewno na VA a nie na IPS? W wątku o tym modelu w tym rozmiarze (75") była mowa wyłącznie o IPS i to wzbudziło moje obawy. Sprawdzić to dopiero będę mógł po przyjechaniu sprzętu jak zamówię wysyłkowo. W sklepie (euro/media) i tak mi raczej nie przyniosą nówki z zaplecza i nie zaprezentują...czy się mylę? Zresztą mam 14dni na sprawdzenie i ewentualną rezygnację przy zakupie internetowym co jest zdecydowanie lepszą opcją na podjęcie ostatecznej decyzji

TCL - jakoś nie mam przekonania do tej marki ale Internet ma dobre zdanie o tych TV w zakładanym przeze mnie budżecie
Samsung - tutaj ceny widzę poszybowały w większości sklepów z ~5800 na ~6700 do nawet 7600 i to w promocji oO ale ma Tizena, wolę Androida :)

To jeszcze pytanie - Czy w perspektywie 2-3 miesięcy pojawi się coś ciekawszego, jakieś wyprzedaże na horyzoncie? Kusi mnie to Ambi bo miałem przez klika lat i było to świetne, to przy 75" vs 55" będzie jeszcze bardziej efektowne :)
Mozesz poprosic o rozpakowanie w sklepie.

conqest

Well-known member
Bez reklam
Dwa tygodnie temu kupowałem tv znajomej w ME to sami proponowali bezpłatne rozpakowanie i sprawdzenie. Oczywiście zamówienie online żeby mieć możliwość zwrotu gdyby wyszły jakieś kwiatki...

Holyfire

New member
Dwa tygodnie temu kupowałem tv znajomej w ME to sami proponowali bezpłatne rozpakowanie i sprawdzenie. Oczywiście zamówienie online żeby mieć możliwość zwrotu gdyby wyszły jakieś kwiatki...
A jak to jest wtedy ze zwrotem 14dni? bo przecież jak online to dostanę towar z magazynu a nie ten konkretny egzemplarz co oglądam w sklepie. Odbiór osobisty w sklepie (tutaj chyba może być dokładnie ten egzemplarz) tylko czy tutaj też mamy prawo do 14dni zwrotu bo 'zamówienie online'? Bo sprawdzenie w sklepie to raczej 'na szybko' jest w pełnym świetle. Nie chcę po prostu wdepnąć na przysłowiową 'minę'. W sklepie będzie 'ok' a potem w domu będzie lipa...

Bo raczej na pewno jestem zdecydowany na Philips 75PUS8807 jak go obejrzę, obmacam z każdej strony + skalibruję po zakupie

@kiki - Jak wygląda zakup u Ciebie? Jak z kalibracją itp.? I jaka cena i forma płatności?

tdk76

Active member
nie zawsze zamówienie w sklepie online i odbiór w stacjonarnym pozwala na łatwy zwrot - sprawdź dokładnie regulamin sklepu czy nie ma jakiś "kruczków" szczególnie przy zwrocie gotówki.

tdk76

Active member
ja też robiłem bezproblemowo w me i euro (w euro nawet nie odebrałem tv - wysłali szybciej niż zobaczyli anulację zamówienia :) ), ale regulaminy się zmieniają, a nikomu nie chce się czytać/sprawdzać.

Jericho24

Member
Bez reklam
Zamowienie jak sie zwraca? Kurierem sie odsyla na wlasny koszt, czy w pierwszym lepszym sklepie danej sieci?

tdk76

Active member
w euro jak masz moje euro korzyści (darmowe) to zwrot 30 dni i z regulaminu:

"Gdzie mogę zwrócić towar zakupiony w sklepie internetowym lub przez telefon?

Towar należy dostarczyć do dowolnego sklepu stacjonarnego objętego programem. W przypadku pralek, lodówek, kuchni, piekarników i telewizorów powyżej 32 cali istnieje możliwość zamówienia ich odbioru z domu"

ja akurat mam blisko do sklepu, który jest w programie.

Do góry