Witam, Samsung EU48H6400 pół roku temu pojawiła się 1plamka a wczoraj druga, czy opłaca się to naprawiać(sam robić tego nie będę) i czy nie pójdzie kolejna?
Jeżeli nie to co warto kupić tak +/- 2tys zł, nie wiem też czy Samsungowy system czy Android, napewno bardziej płynny.
1. Odległość od ekranu? gł ok 4m
2. Jak słońce świeci w pokoju? Okna od strony-zach
3. Jak duży jest pokój? salon ok 25m2
4. Preferowana technologia: "Najlepsza"
5. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung EU48H6400
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? seriale, filmy, programy inf, sport
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczorami i w nocy, w dzień mniej.
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? Przygaszone światło
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? Nie do końca wiem[emoji4] ale wydaje się, że ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa? Nie określony parametr nie znam różnicy
11. Preferowana wielkość telewizora? 55 cali większy będzie za drogi.
12. Preferowana marka? Nie mam takiej, z płaskich miałem tylko tego Samsunga, więc...
13. Czego nie lubisz w telewizorach? W Samsungu w sumie było wszystko ok, nie chciałbym nie intuicyjnego menu/oprogramowania, kiepskiego dźwięku(raczej nie planuję głośników)
14. Jakie urządzenia będą podłączone? Obecnie karta z kablówki w TV, konsoli nie planuje ale dziecko rośnie[emoji2957] choć to nie priorytet, mam JBL charge 4 więc może to pod BT? Czasem coś z telefonu, dysku, pendrive
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? Większość to TV Kablowa i "wbudowane" playery typu Netflix, YouTube, vodTVNu itd.
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? Głównie na wprost (z kanapy w odl. 4 m,
17. Czy ważne jest wifi ? TAK!
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? Nie wiem ale jeśli chodzi o np. Netflix, HBO GO, YouTube to tak. Na Samsung EU48H6400 z innymi był problem, więc nie mam doświadczenia.
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? TAK choć nie jest to priorytet, bo nie korzystałem.
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Nie korzystałem ale wolę mieć taką możliwość
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? TAK
22. Ma mieć 3D? NIE musi, Teraz skorzystałem z tego 3razy przez 5lat.
23. Ma mieć slot na karty SD ? Nie musi
24. Ma mieć tuner DVB-S? Jeżeli to dobrze rozumiem satelity nie planuje, cbyba, że to jest to "urządzenie" do włączenia karty od kablówki to wtedy musi.
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? WiFi i tradycyjnie kabel, korzystam z USB(dysk, pendrive) przydałoby się wyjście BT na słuchawki, głośnik, reszty nie wiem, bo obecnie nic nie używam.
26. Jaki masz sygnał: kablówka, karta w telewizorze, światłowód
27. Ile programów HD? Wszystkie dostepne
28. Ma stać czy wisieć? Wisieć
29. Rozdzielczość: optymalnie do ceny
30. Dvb-t: DVB-t2: nie mam zdania, nie do końca wiem czy mi to będzie potrzebne (rozumiem, że to antena naziemna)
31. Na czym najbardziej Ci zależy: Nie jestem ekspertem obrazu ale chciałbym urządzenie solidne, bezproblemowe, nie wieszajace sie, dobry dźwięk bo głośników nie planuje!
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok. 8
33. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-3
34. Co chcemy aby telewizor posiadał? WiFi, BT i wszystkie potrzebne kwestie do opisanych wyżej potrzeb, wodotrysków nie wymagam
35. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola? Na dziś NIE! I raczej nie.
36. Sugerowana cena ? Do około +/-2000 zł, gdyby nie wypalenie plamek w Samsung EU48H6400 to bym na dziś nie zmieniał, bo jeszcze jako tako starcza, ale jak mam wymienić to ani mnie nie stać na +3tys ani na coś 2tys- co będzie się psuć albo wkurzać, więc coś w okolicy 2tys im taniej tym lepiej ale jednak to nie jest zakup na rok, więc ma być solidne i cieszyć oko[emoji23]
Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka