Jakiego kupić LCD? Jeśli ktoś nie wybrał jeszcze marki

KTóRY BYś WYBRAł LCD ?

• Total voters
    0

Wilosn91

New member
Witam, jestem na etapie poszukiwania TV, z tego co się zorientowałem to chyba najlepszym wyborem będzie Philips w moim przedziale cenowym, czyli 3000zł. Wpadł mi w oko PUS7304 IPS, 58PUS8535 VA. I nie wiem który wybrać :/

1. Odległość od ekranu? 2.5m
2. Jak słońce świeci w pokoju? Z lewej strony telewizora (od wschodniej strony przez okno/drzwi balkonowe)
3. Jak duży jest pokój? 25m2
4. Preferowana technologia: Brak
5. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung UE32F5500
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Seriale, Filmy, Youtube
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: Wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? Przy delikatnym świetle
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? Łagodny
10. Matryca błyszcząca czy matowa? Obojętnie
11. Preferowana wielkość telewizora? 50"-60"
12. Preferowana marka? Philips (ale może być coś innego też)
13. Czego nie lubisz w telewizorach? Nienaturalnych kolorów, wolnego softu
14. Jakie urządzenia będą podłączone? Dekoder Vectra i w przyszłości soudbar
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń?
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? Na wprost i okazjonalnie małe kąty boczne
17. Czy ważne jest wifi? Tak
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? Nie
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? Tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Obojętnie
22. Ma mieć 3D? Niekoniecznie
23. Ma mieć slot na karty SD? Niekoniecznie, ale jak będzie miał to też spoko
24. Ma mieć tuner DVB-S? Tak
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI - Dekoder
26. Jaki masz sygnał: Dekoder Vectra
27. Ile programów HD?
28. Ma stać czy wisieć? To jeszcze do ustalenia
29. Rozdzielczość: 4K
30. Dvb-t: DVB-t2: Tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: Żeby kupić coś w moim przedziale cenowym i był zadowolony
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: około 5
33. Ile osób zasiada przed telewizorem? Przeważnie 2 osoby
34. Co chcemy aby telewizor posiadał? Bardzo dobry obraz, podłączenie do internetu
35. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola? Nie
36. Sugerowana cena? 3000

Ostatnia edycja:

GosiaK4003

New member
Witajcie moi drodzy ;)
Chciałabym przymusić rodziców do zakupu nowego telewizora (brat potrzebuje "jakiegokolwiek" telewizora na chwilę i chce zabrać stary albo kupić sobie coś za 5 stów byle było). To jedyny moment, aby zmusić rodziców do zmiany TV ;) Ale żeby to zrobić, muszę im pokazać propozycje i korzyści ze zmiany :))

Domyślam się, że w budżecie jakim dysponuję (lub bardziej: jaki mi się uda wykombinować gdy już przekonam rodziców) pewnie cudów nie będzie.. Ale z drugiej strony, może uda się jakąś perełkę znaleźć.

Mam dosyć sporą kartę podarunkową do MediaMarktu, dlatego preferuję tv z tegoż właśnie miejsca.. Z drugiej strony, gdybym trafiła coś poniżej budżetu (np. tv TCL często tu polecane) których w MM nie ma to również rozważę.. Niemniej jednak, MM jest preferowanym pierwszym wyborem sklepu.

Mocno zastanawiam się, czy w ogóle jest sens kupować TV takich rozmiarów w takim budżecie?
Pomóżcie ;)

Moi rodzice najczęściej oglądają tv bez okularów, więc im to jest bez znaczenia czy oglądają jakość SD czy 4k ;) Ja natomiast też czasem chciałabym coś przyjemnie w tym tv pooglądać :)

Dodam, że moi rodzice na wieść o tym że chcę zmienić TV zareagowali "ale po co.. ten jest dobry" dlatego muszę znaleźć coś fantastycznego w dobrej cenie :D

1. Odległość od ekranu? ok 4m
2. Jak słońce świeci w pokoju? okna od sufitu do podłogi po stronie wschodniej, ale jest to parter a nad nim taras, w oknach rolety dzień/noc więc ogólnie do oglądania raczej jest ciemniej
3. Jak duży jest pokój: około 30 m2
4. Preferowana technologia: obojętne
5. Jaki masz obecnie telewizor? 15 letni Samsung 45 cali i Xiaomi Mi-Box
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? seriale, wiadomości, sport (skoki, siatkówka), netflix, HBO GO
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: w tygodniu tylko wieczorem, w weekendy czasem w ciągu dnia
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? 99% bez światła
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? raczej łagodny
10. Matryca błyszcząca czy matowa? obojętnie
11. Preferowana wielkość telewizora? 65 cali? pewnie lepsze byłoby 75 przy takiej wielkości pokoju i odległości, ale budżet zapewne na to nie pozwoli
12. Preferowana marka? obojętnie
13. Czego nie lubisz w telewizorach? jak nie działają :D
14. Jakie urządzenia będą podłączone? cyfrowy polsat, internet (netflix)
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? po połowie cyfrowy polsat / netflix/HBO GO
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? raczej na wprost (a tato gdy ogląda to najczęściej leży na sofie na wprost ;) natomiast jak już dodatkowe osoby oglądają to wtedy są i kąty boczne
17. Czy ważne jest wifi ? tak, bardzo. Nie mam możliwości podpięcia się kablem
18. czy będziesz korzystać z widgetów? raczej nie
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? niekoniecznie
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? tak - netflix, HBO GO
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? niekoniecznie
22. ma mieć 3D? nie
23. ma mieć slot na karty SD ? nie
24. ma mieć tuner DVB-S? nie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI
26. Jaki masz sygnał: z cyfrowego polsatu przez HDMI, nie mam anteny tv cyfrowej naziemnej
27. ile programów HD? wszystkie możliwe w cyfrowym polsacie :)
28. ma stać czy wisieć? stać i to w miarę stabilnie (spora grupa futrzatych stworzeń w domu..)
29.Rozdzielczość: min. Full HD
30.Dvb-t: nie, DVB-C: nie
31.Na czym najbardziej Ci zależy: dobrej jakości obrazu, bezawaryjności, możliwości oglądania netflixa i HBO GO
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: codziennie raczej nie więcej niż 2-3, w weekendy przez większość dnia
33.Sugerowana cena ? oh.. najniższa możliwa ;) 4500zł to jest maks które siłą musiałabym dusić ;)..

Ostatnia edycja:

GosiaK4003

New member
No i nie wiem czemu, nie mogę już edytować powyższego posta.. sprawdziłam wymiary 75tek i nie zmieszczę takiego (mam ok 160cm) więc problem z wielkością sam się rozwiązał ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wilosn91
Najlepszy do tych potrzeb faktycznie jest 58PUS8535 .
Masz go w programie gdzie sam wybierasz ceny. Podaj proszę maila to CI wyślę cały program.

SLAV7

New member
Bez reklam
GOSIA

Najlepszy byłby SONY 65XF9005 lub 65XH9096 ale sa nieco droższa.

Z innych

TCL 65C815
PANASONIC 65GX820/830
HISENSE 65H8G

Kokar32

New member
Witam. Szukam drugiego TV typowo pod Netflixa i sport. Pomieszczenia bardzo jasne, odległość od TV ok. 2.5m. TV musi widzieć na ścianie. Myślałem o PUS8535, Q70T, XH9005. Taki max 3500zł (mogę czekać na promocję) Uciekł mi ostatnio C815 który był za 3500zł.

Kokar32

New member
A co powiecie o 55U8QF? Hisense w cyferkach wygląda bardzo dobrze, ale nie znam nikogo kto go posiada.

I jeszcze czym się różnią XH9005 od XH9096?

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli pytasz o jakość Sony - to jest ta sama.

--------------------------

TCL C 815 ma być dopiero za 3 tygodnie.
W klasie cenowej masz 65C715 - i jeszcze zaoszczędzisz kasę.

JA niestety po wymierzeniu wszystkiego muszę pożegnać się z 65 calami i zdecydowałem się na XH90. Dobry TV z VA, 120HZ, HDMI 2.1. Wada to możliwy efekt halo i jednak tylko 32 strefy podświetlania, ale za te pieniadze ciężko znaleźć coś lepiej zbalansowanego.

Do góry