1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 17 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,8 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? ma wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? okno balkonowe od zachodu (bez rolet), tv będzie na ścianie północnej
7. Jaki masz obecnie telewizor? Sony KDL-26S4000
8. Co chcemy, aby telewizor posiadał? dobre wsparcie dla aplikacji (Netflix itd.),
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? nc+
10. Jakie urządzenia będą podłączane do TV? dekoder nc+, laptop, tablet, przyszłościowo konsola
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok. 4 h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? bez znaczenia
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy, sport, programy przyrodnicze, gry - w tej kolejności
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile godzin dziennie? w przyszłości tak, ale nie jest to najważniejsze
16. Preferencje co do marki? Samsung (UE55MU7002T?), ewentualnie Sony
17. Preferencje co do wielkości? 55"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? opóźnienia w reakcji na pilota
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? po równo
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4,5k
21. Czy telewizor ma mieć 3D nie
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Nie wiem czy będzie to potrzebne
Co do marki, to kieruje się głównie tym, że mam tableta Samsunga i chyba wtedy najprościej o komunikację z tv tej samej marki? No i jeszcze z tego co się orientowałem, to Samsung dość dobrze radzi sobie jeśli chodzi o dodawanie nowych aplikacji (czekam np. na NFL Gamepass).
Mam trochę wątpliwości co do rozmiaru - czy 55 cali wystarczy przy odległości 2,8 m? Gdy będzie więcej osób, to niektórzy będą mieli ponad 3 m do tv.
Z góry dzięki za porady!