Witam,
Proszę o pomoc w wyborze TV do salonu. Wielkość 55" ponieważ idealnie wpasuje się w ścianę między dwoma oknami

Nie mam specjalnie preferencji jeśli chodzi o markę, zależy mi przede wszystkim na najlepszym stosunku cena/możliwości.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 30m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? głównie na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? zza tv po południu i wieczorem
7.Jaki masz obecnie telewizor ? brak
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? 4K, HDR, Wi-fi, działający niewieszający się system operacyjny,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? głównie internet (youtube, netflix itp), naziemna, może satelita
10.Jakie urządzenia ? laptop, w niedługim czasie amplituner, może z czasem konsola
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? ok 2-3 godz
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie mam preferencji.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, seriale, sport,
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? raczej nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? 55
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? wolne działanie OS
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? głównie wieczorem, ale i w dzień się zdarza
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4000-4500zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D Nie
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? tak
TV będzie przeznaczony głównie do internetu, (filmy, seriale, youtube, netflix), więc zależy mi na sprawnie działającym systemie operacyjnym. Jednocześnie zależy mi na wysokiej jakości obrazu, dobrych kolorach i głębokiej czerni.
Dziękuję za wszelkie sugestie i Pozdrawiam.