Witajcie,
na wstepie przepraszam, ze bez polskich znakow, ale pisze ze statku na polnocnym
Bylem juz zdecydowany na konkretny model, ale tak czytam i czytam i juz sam nie wiem.
Moze w swej dobroci pomozecie dobrac odpowiedni tv, ktory bedzie umilal mi zycie wieczorami
Zatem do dziela.
1. Odległość od ekranu? 3-3,5m
2. Jak słońce świeci w pokoju? od południa do wieczora - zaluzje
3. Jak duży jest pokój: - 22 m2
4. Preferowana technologia: LCD
5. Jaki masz obecnie telewizor ? nie posiadam

6. Jakie programy najczęściej oglądasz? -filmy, seriale,
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem ? -po południu i wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? -bez
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? -nie mam preferencji
10. Matryca błyszcząca czy matowa? -nie mam preferencji
11. Preferowana wielkość telewizora? - szerokosc max. 124cm a glebokosc max. 4cm
12. Preferowana marka? Brak
13. Czego nie lubisz w telewizorach ? -bladych kolorow, kiepskiej ostrosci, wolnego dzialania, plynnosci, glebokiej czerni
14. Jakie urządzenia będą podłączone? -smartfon (wifi), rasberry lub strumieniowy, wzmacniacz i kolumny,
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? -30% TV ,filmy z B-R, PC,
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? -Na wprost i pod katem do 45 stopni
17. Czy ważne jest wifi ? -wazne
18. czy będziesz korzystać z widgetów? -nie wiem,
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? -raczej tak,
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? - nie, bo korzystalbym z kodi (xbmc)
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? -Tak,
22. ma mieć 3D? -Niekoniecznie,
23. ma mieć slot na karty SD ? -nie musi,
24. ma mieć tuner DVB-S? -Nie koniecznie.
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? -HDMI, optyczny,
26. Jaki masz sygnał: -jeszcze zaden, tv bedzie z dvb-t, a neta jeszcze nie wybralem,
27. ile programów HD? - nie wiem,
28. ma stać czy wisieć? -wisiec,
29.Rozdzielczość: -FULL HD lub 4K, tego sam nie wiem czy warto isc w 4k
30.Dvb-t: , DVB-C: -dvb-t
31.Na czym najbardziej Ci zależy: -kolory jak najbardziej naturalne, płynność, wyrazistość obrazu, wymiary,
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 2-4h
33.Sugerowana cena? -mysle, ze moge dac do 6k, ale jak bedzie wystarczajacy za 4 to i lepiej

Chyba, ze naprawde bedzie warto wziac taki, ktory starczy na kilka dobrych lat (nie zamierzam szybko wymienic) to moge doplacic.
Zastanawiam sie nad czyms z philips, bo nigdy nie mialem tv z ambi, a to moze byc ciekawe.
Naczytalem sie ostatnio, ze oled to takie super doznanie, glebia czerni itd i teraz sam nic juz nie wiem czego chce.
Bede bardzo wdzieczny za pomoc,
pozdrawiam serdecznie
Michal